17 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa18°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele18°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C

ÇİFTE CİNAYET DE KARAR 30 YIL HAPİS

Çifte cinayet de karar 30 yıl hapis

17 Mart 2015 Salı 08:30

Evrim Kamalı

Lefkoşa Alayköy bölgesinde faaliyet gösteren Harem Gece Kulübü’nde 11 Eylül 2014’de meydana gelen ve gece kulübü çalışanı Hüseyin Demiri ile konsomatris Siham Benchargui’nin öldürülmesiyle ilgili karar açıklandı,  Kubilay Güler 30 yıl hapse mahkum edildi.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’ın oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Ömer Güran okudu. Başkan Güran, sanık Kubilay Güler’in 11 Eylül 2014 tarihinde bir süredir ilişki yaşadığı Harem gece kulübü çalışanı Siham Benchargui ile kulüpte güvenlik görevlisi olarak çalışan Hüseyin Demiri’yi tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu tabanca ile vurarak öldürdüğünü söyledi. Güran, sanığın Siham’a bir buçuk metreden mesafeden kafasına isabet ederek ateş ettiğini, Demiri’ye ise önce 7 metreden bir el ateş edip göğsünden vurduktan sonra, silahı almak isteyen Demiri’yi duvara dayayıp başının arkasından bir el daha ateş ederek vurduğunu, akabinde kulüp çalışanı Ali Bahçeciye ise öldürmek amacı ile bir el ateş ettiğini ancak başarılı olamadığını  söyledi. Güran, sanığın daha sonra elinde silah ile yaya bir şekilde kaçtığını ve Şirinevler bölgesinde yakalandığını, burada da havaya bir el ateş açtığını açıkladı.

CINAYET1Sanığın yargılandığı davalar olan adam öldürme suçunun ömür boyu, adam öldürmeye teşebbüs suçunun ömür boyu, kanunsuz tabanca, patlayıcı madde bulundurma ve meskun mahalde ateş açma suçlarının ise toplamda 19 yıl hapis cezası öngördüğünü belirten Güran, sanığa ceza takdir ederken mevzuattaki ceza sürelerinin göz önünde bulundurulduğunu söyledi. Güran, sanık avukatının hafifletici nedenler sunduğunu, savunmanın sanığın bir yılı aşkın süre ilişki yaşadığı Siham’a duygusal olarak bağlandığını,120 bin TL para harcadığını, ileride evlenmeyi düşündüğünü ancak olay günü Siham’ın sanığa “seni istemiyorum” diyerek tokat attığını, Hüseyin Demiri’nin ise “sana verecek kızımı yok. O.Çocuğu” diyerek hakaret ettiğini, bu hususların sanık üzerinde haksız ve ciddi tahrike neden olduğunu, ceza takdirinde bu hususların göz önünde bulundurulmasını talep ettiğini söyledi.

Güran, talebi değerlendirdiklerini, Siham’a duygusal olarak bağlanan sanığa karşı sarf edilen sözlerin sanık üzerinde gazap, elem ve öfke oluşturduğunu kabul etmemenin sanığa karşı haksızlık olacağını ancak bir ceza indiriminde önemli olan haksız tahrik unsurunun oluşup oluşmadığına bakmaları gerektiğini ifade etti. Güran, adam öldürme suçunun hayat hakkına karşı işlenmiş bir suç olduğunu, yaşam hakkının anayasal güvence altına alındığını, bir kişinin diğer haklardan yararlanabilmesi için öncelikle hayat hakkına sahip olması gerektiğini belirterek, hayat hakkına saldırının diğer tüm haklara saldırı olduğunu vurguladı. Güran, sanığa karşı işlendiği belirtilen haksız tahrik unsurunu değerlendirdiklerini, sanığın kendisine karşı işlenen fiile karşı cevap olarak iki kişiyi öldürdüğünü, bir kişiyi ise öldürmeye teşebbüs ettiğini, bu nedenle haksız tahrik unsurunun oluştuğunu kabul etmediklerini, çünkü taraflar arasındaki filer de orantı olmadığını söyledi. Güran, sanığa ceza takdir ederken tüm hususları değerlendirdiklerini belirterek, “Bir tokat veya küfür bir kimsenin canını alma hakkını kimseye vermez” dedi . Güran, sanığı suçlu bulup mahkum ettiklerini ve 30 yıl süre ile hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA