ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ EYLEM UYARISINDA BULUNDU
Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği (KTÇB) ürün bedellerinin ödenmemesi ve tarımda reform konularında hükümeti eleştirerek, eylem uyarısında bulundu.

29 Aralık 2015 Salı 11:29
Birlik Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, bugün saat 10.00’da Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’na giderek Tarım Reformu Paketi’ni iade edeceklerini ve Bakan Erkut Şahali’den neden ödeme yapılmadığıyla ilgili açıklama talebinde bulunacaklarını bildirdi.
Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla dün akşam saat 18.30’da birlik lokalinde basın toplantısı düzenleyen KTÇB Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, Başbakan Ömer Kalyoncu’nun açıklaması ile ürün bedelleri ödemesinin 13’üncü maaşla eşleştirildiğini ve mali protokolün imzalanmasına bağlandığını kaydetti.
Kelle, Başbakan’ın açıklamasıyla ödemelerin ucu açık bir tarihe ertelendiğini belirterek, “Üreticimizin dayanma gücü kalmamıştır. Faizler ensemizde işlemekte, alacağımız her geçen gün erimektedir” dedi.
Üreticiler olarak ürünü TÜK’e teslim ettiklerini, TÜK’ün de arpayı sattığını söyleyen Kelle, üreticiler daha fazla zarara uğramadan ürün bedellerinin ödenmesini talep etti.
Kelle, hükümet edenlerin hükümet etmenin gereğini yerine getirerek ülkedeki sıkıntılara çare üretmeleri gerektiğini belirterek, “’Çaremiz yoktur’ deme lüksleri yoktur” dedi.
“Canlarının yanmakta olduğunu” söyleyen Kelle, feryatlarını duyması gerekenlerin kulaklarını tıkadığını kaydetti.
“BUGÜNDEN SONRA HÜKÜMET EYLEMLERİN TEK SORUMLUSU”
Üreticinin sabrının taşma noktasında olduğunu söyleyen Kelle “Bugünden sonra hükümet edenler üretcilerimizin yapacağı eylemlerin tek sorumlusudur” dedi.
Kelle, 10 yıldan beridir yaşanan onca pahalılığa rağmen üretimi desteklemek adına üreticilerin aldıkları doğrudan gelir desteği ödeneklerinin hiç artmadığı gibi zamanında da ödenmediğini söyledi.
Hükümetin motorin ithalatını durdurmasını eleştiren Kelle, hükümetin toplumun genelinin beklentilerini karşılamadığını savundu.
“TARIM REFORMU PAKETİ GÖRÜŞÜMÜZ ALINMADAN HAZIRLANDI, KABUL ETMEYECEĞİZ”
Kelle, Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’nın hazırlıklarını sürdürdüğü Tarım Reformu paketinin hiçbir üretici ve üretici örgütünün görüşü alınmadan hazırlandığını, paketin üreticiyi tüketme çalışmasına eşdeğer olduğunu iddia etti.
Kelle, “Birliğimiz adına bize dayatılmaya çalışılan bu paketi kabul etmeyeceğiz” dedi.
BUGÜN 10.00’DA BAKALIĞA GİDİLECEK
Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği heyeti bugün saat 10.00’da Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’na giderek Tarım Reformu Paketi’ni iade edecek ve Bakan Erkut Şahali’den neden ödeme yapılmadığıyla ilgili açıklama talebinde bulunacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11. Liselerarası Müzik Yarışması 17 Nisan Perşembe günü yapılıyor11. Liselerarası Müzik Yarışması 17 Nisan Perşembe günü yapılıyor12 Nisan 2025 Cumartesi 13:49YAŞAM
Erdoğan'la görüşen DEM Partili Buldan: Süreçte yeni aşamaya geçildi, önümüzdeki hafta Adalet Bakanı ile görüşerek yasal düzenlemeleri konuşacağızErdoğan'la görüşen DEM Partili Buldan: Süreçte yeni aşamaya geçildi, önümüzdeki hafta Adalet Bakanı ile görüşerek yasal düzenlemeleri konuşacağız12 Nisan 2025 Cumartesi 13:48TÜRKİYE
Ayşegül Garabli Yazdı... Ah Tufan Hocam ah!Ayşegül Garabli Yazdı... Ah Tufan Hocam ah!12 Nisan 2025 Cumartesi 09:59KIBRIS
Doç. Dr. Hamit Caner Yazdı...Halk Düşmanları: Kurumları İçten İçten ÇürütenlerDoç. Dr. Hamit Caner Yazdı...Halk Düşmanları: Kurumları İçten İçten Çürütenler12 Nisan 2025 Cumartesi 09:47KIBRIS
14 Nisan’da yine eylem var! Genel grev de gündemde...KTÖS, KTOEÖS ve destek veren örgütler, Disiplin Tüzüğü’ndeki değişikliklere karşı 14 Nisan Pazartesi saat 18.00’de meclis önünde eylem başlatacak. Hükümet geri adım atmazsa eylemler sürecek, genel grev de gündemde.12 Nisan 2025 Cumartesi 09:44KIBRIS
Cevdet Yılmaz: KKTC’nin iki devletli çözüm vizyonunu kararlılıkla destekliyoruzTürkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Antalya Diplomasi Forumu’nda bir araya geldiklerini duyurdu.12 Nisan 2025 Cumartesi 09:43KIBRIS SORUNU
Erhürman: Kıbrıs Türk halkı başkalaşmayı kabul etmiyorCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, BRT’de katıldığı programda hem dünkü etkinliklerle ilgili , hem de eğitimde yaşanılanlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.12 Nisan 2025 Cumartesi 09:43KIBRIS
Yaban Eşeği Polis Aracına Çarptı: Bir Polis YaralandıKazada bir polis memuru hafif yaralandı ve Yenierenköy Sağlık Merkezi’nde müşahede altına alındı. Yaban eşeği ise olay yerinde telef oldu.12 Nisan 2025 Cumartesi 09:40KIBRIS
Vehit Nekipzade hayatını kaybetti...Vehit Nekipzade hayatını kaybetti...11 Nisan 2025 Cuma 12:30KIBRIS
SONAR'dan yeni anket: AKP ile MHP'nin oyları eridi, birinci parti değiştiSONAR'dan yeni anket: AKP ile MHP'nin oyları eridi, birinci parti değişti11 Nisan 2025 Cuma 12:22TÜRKİYE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs