28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

CHP'Lİ İNCE: ERDOĞAN DOKTOR RAPORU İLE GÖREVDEN ALINSIN

CHP'li İnce: Erdoğan doktor raporu ile görevden alınsın

08 Eylül 2015 Salı 14:33

CHP'li İnce'den, doktorlara çağrı: ”Cemal Gürsel'e uygulanan sistem, Erdoğan'a da uygulansın... Erdoğan, doktor raporu ile görevden alınsın!

CHP'Lİ İNCE, ERDOĞAN'IN GÖREVDEN ALINMASI İÇİN DOKTORLARI GÖREVE ÇAĞIRDI

CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, uzun bir aradan sonra Meclis'te çok konuşulacak bir basın toplantısı düzenledi.

Sözlerine "Bu konuşmayı yapıp yapmamayı çok düşündüm!" diyerek başlayan İnce, çarpıcı bir açıklama yaptı. ”1 kişi, 80 milyonun kaderini böyle etkileyemez, tıp adamlarını göreve çağırıyorum!" diyen Muharrem İnce, Erdoğan için 'Cemal Gürsel'modelini önerdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 4. Cumhurbaşkanı olan Cemal Gürsel'in 36 uzman doktorun hazırladığı bir sağlık raporu ile 'görevini yapamayacak' durumda olduğu ortaya koyulmuş ve Gürsel, 1966 yılında görevden Meclis kararı ile görevden alınmıştı.

İŞTE İNCE'NİN AÇIKLAMASINDAN SATIRBAŞLARI:

"Dün 16 çocuğumuzu uğurladık, bugün 12 çocuğumuz daha şehit oldu. 7 Haziran'dan bu yana her gün çocuklarımız ölüyor. Garip guruba çocuklarını, dışı sıvasısız evlerde oturan çocuklarımızı her gün toprağa veriyoruz...

"YENİ MİLLETVEKİLİ SEÇMEYE DEĞİL YENİ CUMHURBAŞKANINA İHTİYACIMIZ VAR"

Türkiye'nin 'Recep Tayyip Erdoğan' sorunu var. Türkiye bu sorunu çözmeden hiçbir sorununu çözemez. Ne yazık ki siyaset bu sorunu çözemiyor, artık bu siyasetin değil tebabetin ( tıp bilimi) sorunu oldu...

1 Kasım'da yeni milletvekillerini seçmeye ihtiyacımız yok bizim, yeni cumhurbaşkanına ihtiyacımız var!

"ERDOĞAN SORUNUNU SİYASET ÇÖZEMİYOR, TEBABET ÇÖZMELİ..."

Recep Tayyip Erdoğan'ın yarattığı sorunu siyaset çözemiyor, bilim çözmeli... Tebabet çözmeli.. Adli tıbbı, bilimi, Yargıtay Başsavcısını göreve davet ediyorum.

Kendi başlattığı süreçle ilgili 'PKK silah yığınağı yaptı' diyor... Sen ne yapıyordun o ara? Ayakkabı kutularına dolar mı saklıyordun!

"ŞEHİT BABASINA 'KARAKTERSİZ' DENİLEBİLİR Mİ?"

Seçimden bu yana 100 çocuk şehit oldu. Buna takılmayalım... Bizim için en büyük rakam 1dir! Ama yüz çocuğumuz şehit oldu, üç milyon Suriyeli Türkiye sokaklarında geziyor... Dolar üç milyonu aştı, millet birbirine düşman oldu... Böyle bir ortamda ülkenin cumhurbaşkanının kullandığı kelimelere bak: yaygara, karaktersiz, cibilliyetsiz, hain... Böyle bir kafa olabilir mi! Şehit Babasına karaktersiz denilebilir mi? Türkiye aklını yitirmiştir!

"TIP ADAMLARINI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM..."

Bir kişi, 80 milyonun kaderini böyle etkileyemez, tıp adamlarını göreve çağırıyorum;

Cemal Gürsel'e TBMM ne uygulandıysa, Erdoğan'a da o uygulanmalıdır!

"SALDIRININ SAATİNİ DAVUTOĞLU'NU KORUMAK İÇİN Mİ AÇIKLAMADINIZ?"

Dağlıca saldırısının saatini niye açıklamıyorsunuz, o saatlerde maçta şaklabanlık yapan Başbakanı mı, şehit çocuğu üzerinden istismar yapan başbakanı mı koruyorsunuz?

Ne diyor Davutoğlu, 'kahraman şehitlerimiz tahliye edildi' diyor... Çocuklar ölmüş, parçalanmış, utanmadan bunu söylüyor! '400 milletvekili olsa bunlar olmazdı' diyor..

'400 milletvekili vermezseniz, 400 şehit gelir haaa!' mı demek istiyor ?

Asker,polis can derdinde , beyefendi vekil derdinde... Bazıları da 'ne kadar oy alırsak alalım seni başkan yapacağız' diyor! Kimsin sen!

Başbakanı sen atadın, saray sende, emniyet sende,istihbarat sende, hükümet sende, Genelkurmay sende... Örtülü ödenek sende... Ne yaptın da engel olundu?

"TEBABET BİLİMİNE SESLENİYORUM..."

Böyle bir kasırga ortamında 1 Kasım'a gidiyoruz. Eğer seçim yapılabilirse milletimiz geleceğimize karar verecek... İnanıyorum ki milletin bağımsızlığını Amasya Genelgesi'nde olduğu gibi yine milletin azim ve kararlığı kurtaracak. 1 kişi, 80 milyonu mutsuz diyor... Tebabet bilimine sesleniyorum..."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA