20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

CHP'DEN 'ONUR YÜRÜYÜŞÜ' TEHDİDİNE YANIT

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Selin Sayek Böke, Onur Yürüyüşü'nün hedef gösterilmesiyle ilgili, "Takipteyiz. Hakaret ve tehditlere asla seyirci kalmayacağız" diye konuştu.

CHP'den 'Onur Yürüyüşü' tehdidine yanıt

16 Haziran 2016 Perşembe 10:14

 

Geçtiğimiz yıl Ramazan ayı gerekçesiyle engellenen ve polisin orantısız güç kullanımıyla dünya basınında da yer alan Onur Yürüyüşü'ne karşı, dün de Müslüman Anadolu Gençliği isimli bir grup, ‘Onursuz sapıkları yürütmüyoruz' adlı bir etkinlik çağrısı yapmıştı.

Alperen Ocakları da, yürüyüşe ‘her şeyi göze alarak' engel olacaklarını açıklamış, ocakların İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, "Tepkimiz çok net ve sert olacaktır. Mübarek bir ayda hep aynı şeyleri yapıyorlar. Değerlerimiz hiçe sayarak alay edercesine bizimle dalga geçiyorlar. Sayın devlet yetkilileri bunlarla bizi uğraştırmayın. Ya gereğini yapın ya da biz gereğini yapacağız. Biz her şeyi göze aldık direkt yürüyüşü engelleyeceğiz" demişti.

Diken'de yer alan habere göre, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Böke, parti olarak hukuk kurumlarına seslendiklerini belirtti.

‘AYNI OLMAYACAĞIZ, FARKLI OLACAĞIZ'

Böke şöyle devam etti: "Takipte olduğumuzu da buradan açıkça ifade ediyoruz. Aynı olmayacağız, farklı olacağız, farklılıklarımızla birlikte yaşayacağız. Tek bir yurttaşın bile farklılıklarından dolayı hakarete uğramasına, tehdit edilmesine asla seyirci kalmayacağız."

‘ÇAKALLIKLARI DESTEKLEYEN BU SESSİZLİK…'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ‘mermili tehdit'i hatırlatan Böke, "Bu mermi atılma protestosundan sonra iktidarda olanlar, bu konuyla ilgili ancak birkaç gün sonra açıklama yapabildiler. İşte bu mafyavari tutumları ve çakallıkları destekleyen bu sessizlik, bugün yeni çakalvari tavırların ortaya çıkmasına sebep oluyor. Bizler farklılıklarımızla yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

‘ATATÜRK'Ü ÇIKARMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ'

Böke sözlerine, üzerinde çalışılan yeni anayasada Atatürk ideolojisine atıfta bulunan bazı yerlerin çıkarılacağını söyleyen cumhurbaşkanı başdanışmanı Mehmet Uçum'a yanıt vererek bitirdi: "Türkiye Cumhuriyeti'nin özü Atatürk. Türkiye Cumhuriyeti'nin özünü yansıtan bir Anayasa'dan, Türkiye Cumhuriyeti'nin özü olan Atatürk'ü çıkarmaya kimsenin gücü yetmez. Asla bu söylenenlere geçit vermeyeceğiz."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA