28 Mart 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

CEZAEVİNE UYUŞTURUCU SOKMAYA ÇALIŞTI, KENDİ GİRDİ

Cezaevine uyuşturucu sokmaya çalıştı, kendi girdi

03 Ekim 2014 Cuma 12:00

radyo2Evrim Kamalı

Radyo içerisinde sentetik cannabionid gizleyerek cezaevine sokmaya çalışan Alper Baran Tutucu ve uyuşturucu maddeyi talep eden ve Merkezi Cezaevinde hükümlü tutuklu olarak bulunan Durmuş Tutucu ile Bulut Sarıdoğan hakkındaki dava karara bağladı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklar hapis cezası ile cezalandırıldı. Sanık Alper Baran Tutucu, “uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf”, sanık Durmuş Tutucu, “uyuşturucu madde tasarrufu”  ve sanık “ağır bir suç işlemek için gizli ittifak kurma” suçlarından yargılandı.

ORGANİZE SUÇ

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, Yargıç Alev Ulunay’ın oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Ömer Güran okudu.  Başkan Güran, sanık Alper Baran Tutucu’nun daha önce benzer bir suçtan cezaevine girdiğini, o esnada sanık Bulut Sarıdoğan ile tanıştığını, cezaevine uyuşturucu sokup satmak için anlaştıklarını ve daha sonra sanık Durmuş Tutucu’ya da bu fikirlerini anlatıp onu olaya dâhil ettiklerini söyledi. Başkan, tahliye olan sanık Alper Tutucu’nun Mağusa’da Hasan Boncuk’tan 12 gram bonzai aldığını, bir kısmını içtiğini geriye kalan 6 gram 872 miligram uyuşturucuyu ise bin bir çeşit mağazasından aldığı radyo içerisine gizleyip cezaevinde 2006 yılından beridir hükümlü tutuklu olarak bulunan kardeşi Durmuş Tutucu’ya verilmek üzere gardiyana verdiğini açıkladı.

RADYO İÇİNDE

Ömer Güran, radyo içerisinde yapılan kontrol sonucu uyuşturucu maddenin bulunduğunu, sanık Alper Tutucu’nun Lefkoşa’daki evinde tespit edildiğini kaydeden Güran, sanığın gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini açıkladı. Güran, sanığın cezaevinde bulunduğu süre içerisinde kantine 2 bin TL borçlandığını, borcunu ödemek için bu yola başvurduğunu ifade ederek,ayrıca 24 yaşında olan Alper Baran Tutucu’nun 2006 yılında babasının cinayetten Türkiye’de müebbet hapis cezası aldığını, aynı yıl kardeşinin intihar ettiğini ve yine bir başka kardeşinin ise kan kanserinden öldüğünü son olarak abisi Durmuş Tutucu’nun da 2006 yılından beridir hapiste olduğunu açıkladı. Güran sanıklar hakkında karar verilirken benzeri sabıkalarının olup olmadığına baktıklarını, sanık Alper Tutucu’nun benzeri suçtan 2012 ve 2013 yılında hüküm giydiğini, sanık Sarıdoğan’ın da 2013 yılında benzer suçtan hüküm giydiğini belirterek,ayrıca cezaevine uyuşturucu madde sokulmaya çalışılmasının da olayın vahim yönü olduğunu ifade etti. Mahkeme Başkanı Ömer Güran, sanıklar hakkında ceza verirken tüm unsurların değerlendirildiğini belirterek sanık Alper Baran Tutucu’yu 1 yıl, sanık Durmuş Tutucu’yu 3 ay ve sanık Bulut Sarıdoğan’ı da 3 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA