28 Mart 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa24°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER...

Mağusa’da yaklaşık 17 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile yakalanan Nijerya uyruklu zanlılar dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı...

Cezaevine gönderildiler...

17 Şubat 2016 Çarşamba 11:06

Mağusa’da yaklaşık 17 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile yakalanan Nijerya uyruklu zanlı Miracle Victor Obieze ile Chımezıe Collins Nnabuıfe almış oldukları tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla dün mahkemeye çıkarılan zanlı Obieze ile Nnabuıfe davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 45 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildiler.

Suçlarını kabul etmediler...

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Kavaz, zanlı Miracle Victor Obieze ile Chımezıe Collins Nnabuıfe’nin 9 Şubat tarihinde Mağusa’da meydana gelen “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçundan metalder olduğunu belirtti. Zanlı Obieze’ye 15 gr 396 mg, zanlı Nnabuıfe’ye ise 16 gr 96 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde tasarrufu davalarının getirildiğini belirten Kavaz, zanlıların davalarını kabul etmediğini açıkladı. Kavaz, zanlı Obieze’nin KKTC’de yasal statüsü olmadığını ve 4 yıldır kaçak konumunda bulunduğunu belirterek, zanlı Nnabuıfe’nin ise bu yıl okula öğrenci kaydını yaptırmadığını ifade etti.

Kaçma ihtimalleri var...

Polis Memuru Mustafa Kavaz, zanlıların 9 Şubat tarihinde gerçekleştirilen operasyon sırasında kaçtıklarını dile getirerek, zanlıların serbest kalması halinde kaçma ihtimallerinin bulunduğunu söyledi. Kavaz, ithamın ağırlığı, zanlıların kaçma ihtimali ve kamu yararı gereği zanlıların davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 3 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderilmelerini talep etti. Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer ise zanlıların davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 45 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmelerine emir verdi.

Gamze PİR BAYKUR

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA