28 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

CEZAEVİNDE MESLEK KURSLARI BAŞLATILDI

Cezaevinde meslek kursları başlatıldı

28 Mart 2014 Cuma 10:48

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası(KTEZO), İçişleri Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Bakanlığı ile işbirliği içerisinde Merkezi Cezaevinde Meslek Edindirme Kursları başlattı.

Hükümlü ve Tutukluların Topluma Kazandırılması Projesi çerçevesinde hükümlü ve tutuklulara yönelik 11 alanda kurs verilmeye başlandı. Kursa katılan hükümlü ve tutuklulara bir yıllık kurs sonunda kalfalık sertifikası verilecek.

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, “Hükümlülerin buradan çıktıktan sonra topluma kazandırılması açısından önemli bir adım” dedi

Merkezi Cezaevi’ndeki diğer sıkıntıların çözülmesi için de çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Uluçay, Cezaevi Değişiklik Tüzüğü’nün son aşamasına geldiklerini, diş sağlığı hizmeti verilebilmesi için çalışmaların sürdüğünü, güvenlik için cep telefonu ikaz cihazı alınacağını, uyuşturucu tespiti için detektör köpek getirileceğini, yeni bir cezaevi binasını da yakın zamanda çözmeyi beklediklerini kaydetti.

Gürpınar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, hükümlü ve tutukluların meslek sahibi yapmak için yola çıktıklarını vurguladı.

Cezaevinden çıkanların iş bulmasına da yardımcı olacaklarını kaydeden Gürpınar, yerel istihdamın desteklenmesi projesinin de meyvelerini almaya başladıklarını belirtti.

Hürrem Tulga

KTEZO Başkanı Hürrem Tulga ise Cezaevinde Başlatılan kurslarla KTEZO’nın çıraklık ve yetişkin okuluna Merkezi Cezaevi’nin de dahil edildiğini kaydetti ve “Cezaevimiz okul oldu” dedi.

Mesleki eğitimlerin eğitimlere katılanların sosyal yönlerinin rehabilitesinin de büyük bir başarı olduğunu kaydeden Tulga, “Sokaktan gelen çocuk ki kurslara ilk katılanlar onlardı, kimlik bulmaya dik durmaya sizinle diyalog kurmaya başladı” dedi.

Bilmem

Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem yaptığı konuşmada, suç işlemiş bireyleri de topluma yararlı bir şekilde kazandırmanın devletin görevleri arasında olduğunu bu düşünceyle el becerisi kazandırma adına merkezi cezaevinde çeşitli atölyeler kurulduğunu kaydetti.

Derviş

Merkezi Cezaevinde gardiyan, hükümlü ve tutuklulara iletişim becerileri eğitimi veren Doğu Akdeniz Üniversitesi öğretim görevlisi Derviş Baha ise “Düşündüklerimiz, inandıklarımız söylediklerimiz ve yaptıklarımız tüm ilgililerin yararlarına ve çıkarlarına ise uygar bir insan olma yönünde ilk adımı atıyoruz demektir” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA