26 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele21°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara22°C

CEZAEVİ’NDE 1 GÜNLÜK AÇLIK GREVİ

Cezaevi’nde 1 günlük açlık grevi

05 Nisan 2014 Cumartesi 10:33

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, önceki gün cezaevinde bazı koğuşlarda, dışarıdan yiyecek girişinin yasaklandığı söylentisi üzerine açlık grevi başlatıldığını ancak cezaevi şartlarını iyileştirmeye yönelik tüzükle ilgili sonuçlanmış bir çalışma olmadığını söyledi.

Uluçay, dün cezaevi yönetiminin mahkumlarla yaptığı görüşmenin ardından, bir koğuş haricinde, açlık grevinin kaldırıldığını dile getirdi.

Cezaevi şartlarını iyileştirmek amacıyla planlanan çalışmalar hakkında bilgi veren Uluçay, gardiyanlar, mahkumlar ve ziyaretçiler açısından şartları daha iyi hale getirmek için çalıştıklarını söyledi.

“Cezaevindeki Mahkumları Topluma Kazandırma Projesinin” hayata geçirildiğini söyleyen Uluçay, son olarak da ustalık çıraklık belgeleri için, Esnaf ve Zanaatkarlar Odasıyla birlikte bir süreç başlattıklarını belirtti.

Cezaevi girişine, x-ray cihazı alınmasıyla ilgili yaptıkları girişimin sonuçlanmasını beklediklerini belirten Uluçay, bunun uygulamayla dışarıdan getirilen yiyeceklerin teknoloji aracılığıyla kontrol edileceğini kaydetti.

Cezaevinde cep telefonu kullanımını engelleyecek teknolojik bir donanımı da uygulamaya sokacaklarını dile getiren Uluçay ayrıca, Polis Örgütü tarafından eğitilen bir detektör köpeğin sürekli cezaevine yönlendirilmesiyle, içeriye uyuşturucu girmesinin de engelleneceğini vurguladı.

Cezaevindeki şartları iyileştirmek amacıyla yapılan tüzük çalışması kapsamında, ilgili sendikalar ve gardiyanlar yanında birkaç gündür mahkumlardan da görüş alınmaya başlandığını belirten Uluçay, tüzüğün bu görüşlerle şekilleneceğini vurguladı.

Önceki gün, geçen yeni bir tüzükle, cezaevine yiyecek içecek girişinin yasaklandı yönünde çıkan haberler üzerine bazı koğuşlarda açlık grevi başlatıldığını söyleyen Uluçay, “Tüzükle ilgili henüz sonuçlanmış bir çalışma yoktur. Dolayısıyla Bakanlar Kurulu’na sunulmuş ya da geçmiş herhangi bir tüzük de yoktur.”diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA