19 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa25°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele25°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

"ÇEVRE HER GÜNÜN SORUMLULUĞUDUR"

'Dünya Çevre Günü' çerçevesinde Cumhurbaşkanlığında “Sürdürülebilir Çevre için El Ele” adlı etkinlik düzenlendi...

"Çevre her günün sorumluluğudur"

05 Haziran 2016 Pazar 14:18

Etkinlikte ilk olarak ‘Çocuklar Hayallerindeki Çevreyi çiziyor’ resim etkinliği gerçekleştirildi ve çocuklarla bahçede eğlenceli oyunlar oynandı. Etkinlikte daha sonra konuşmalar yapıldı…

akin8.jpg

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, çevre ile ilgili etkinlikler yapılmasının bugüne kadar başarılamadığını belirterek, bundan sonra sembolik olarak yılda bir kez etkinlik yapılmasını temenni etti.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova da, etkinliğin güzel bir mesaj verdiğini ifade etti.

Bu tür etkinliklerin bilinç oluşturmak açısından önemli olduğunu belirten Berova, çevrenin temiz tutulmasında eğitim sistemi ve aile içerisindeki iletişimin de önemine değindi.

akin9.jpg

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise, Cumhurbaşkanlığı bahçesinin; yapılan etkinlikle zenginleştiğini ve renklendiğini ifade etti. Akıncı, Cumhurbaşkanlığı bahçesinde yapılan etkinlikle çevre ve Cumhurbaşkanlığı bahçesi açısından bir ilkin yaşandığını belirtti.

Akıncı, Cumhurbaşkanlığı bahçesinde çevre konusunda yapılan etkinliğin ilk ancak son olmayacağını kaydederek, çevre etkinliğini kurumsallaştırmak ve her günün sorumluluğu haline getirmek istediklerini vurguladı.

akin7.jpg

“Çevre her günün sorumluluğudur”

 “Bu duygu ve düşünceler ile bu yolu yürümek istiyoruz. Etkinlikte vermek istediğimiz mesaj budur” diyen Akıncı, çocuklarda çevre bilincinin bulunduğunu, ancak büyüklerin de planlı ve programlı bir tavır sergilemesi gereği üzerinde durdu. Çevrenin her günün sorumluluğu haline gelmesi ile laiki ile bir ülkeye kavuşulabileceğini söyleyen Akıncı, çocuklara güzel, temiz ve yaşanabilir çevre yaratma sorumluluğunun elbirliği ile yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı görevine geldiği zaman bazı sözler verdiğini anlatan Cumhurbaşkanı, kendisinin Kıbrıs konusundaki sorumluluğu bilinci içerisinde olduğunu ve Rum tarafının da bu bilinç ile hareket etmesi halinde barış, huzur ve yaşanabilir bir Kıbrıs yaratılabileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs konusunun yanındaki sorunlara da kayıtsız kalmayacağını belirterek, bunlardan birinin de çevre olduğunu ifade etti.

akin2.jpg

Akıncı, çevre konusunda her türlü dayanışmayı göstereceğini kaydetti. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığı Çevre Ödüllerinin takdimi yapıldı. Çevre için el ele aile fotoğrafının çekiminin de yapıldığı etkinlikte çocukların hayallerindeki çevre resim sergisinin açılışı yapıldı.

Etkinlik, katılım ve teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi…

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA