28 Mart 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele20°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C

CEP TELEFONUNUZDAN DOLANDIRILMAYIN. NASIL MI?

Cep telefonunuzdan dolandırılmayın. Nasıl mı?

22 Ocak 2015 Perşembe 19:45

Cep telefonunuza yurt dışından gelen cevapsız çağrılar ile kendinizi farklı bir tuzağın içinde bulabilirsiniz.

PARA KAPTIRANLAR VAR

Ülkemizdeki cep telefonlarında sık sık karşılaşılan yurt dışından yapılan cevapsız çağrılar beraberinde farklı tuzakları da getiriyor. Özellikle erkek telefon kullanıcılarını ağına düşüren şebeke yüzünden bir çok kişi hem telefon faturası olarak hem de yaptıkları havalelerle para kaptırmış durumda.

MERAK EDİNCE…

Bulgaristan üzerinden gelen bu aramalar, telefonunuza siz cevap veremeden çağrı bırakılıyor. Merak edip arayanlar ise kadın sesi ile buluşuyor. Arayan ile sohbet etmeye başlayan kadın Kıbrıs’a gelmek istediğini veya gönül ilişkisi kurmak istediğini belirtip, para sızdırmanın yolunu buluyor.

Oshan SABIRLI

Ülkemizde cep telefonu kullanıcılarını sık sık taciz eder derecede yurt dışından gelen cevapsız çağrılar birçok kişinin dolandırılmasına neden olmuş durumda. Şebeke şeklinde çalışan bu telefon dolandırıcılığı bir çok kişiye kabarık telefonlar şeklinde dönerken, diğer yandan ülkemizden kandırılan ve telefon ile gelen cevapsız çağrıları aramak sureti yapılan muhabbet sonrasında cebinden para kaptıranların sayısı da hiç de az değil.

SAF EERKEKLERİ KANDIRIYORLAR>SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR

İlk olarak rastgele seçildiği anlaşılan telefon numaralarına bilgisayar ile cevapsız çağrı gönderiliyor. Cep telefonlarında cevapsız çağrıları gören vatandaşlar ise kimin aradığını öğrenmek için geri dönüş yaptığı zaman telefonlara gerçek olmayan isimler ile kadınlar cevap veriyor. Yurt dışından gelen bu cevapsız çağrılarda usandığını, bekar olduğunu, Kıbrıs’a gelmek istediğini söyleyen kadınlar arayanları ağına düşürüyor.

EVLİLİK VEYA SEKS

Uzayan telefon sohbetlerinde konu seks ve evliliğe geliyor. Telefon ile yapılan görüşmelerde kadınların para sızdırmak için internet üzerinden resimlerini gönderdiği de ortaya çıkarken, kadınlar parasız olduklarını, yardım istediklerini de belirtip Kıbrıs’a gelebileceklerini söyleyip saf vatandaşlardan havale yolu ile para sızdırıyor.

ÇAĞRILARIN ÇOĞU BULGARİSTAN’DAN

Bulgar alan kodlu (+359) telefonlardan çok sayıda gelen cevapsız aramalar ile saf vatandaşların dikkatini çeken bu çağrılar için şebeke şeklinde çalışıyor.Türkçe konuşarak dostluk kurmaya çalışan dolandırıcılar eş zamanlı olarak bir çok kişi ile telefonda gönül ilişkisi kurarken, bekar ve yalnız kadını oynamayı sürdürüyor. Vatandaşların cevapsız aramalara dönüş yaptığında ise kısa bir tanışma sürecinin ardından tamamen uydurma yaşam hikayeleri ve vaatler ile telefon tuzağı büyüyor.

BİRÇOK SENARYO VAR

Günlerce süren telefon görüşmelerinde bir çok senaryo var. Babası olmadığını söyleyip annesi ile görüştürenlerden tutun da ilaç almak istediğini anlatanlara, annesi ve babasının 1 yıl önce trafik kazasında kaybettiğini belirten

ve yalnız yaşadığını iddia edenlere kadar dolandırıcıdır bir çok senaryo üretiyor. Sohbeti koyulaştırıp Facebook üzerindeki sahte hesaplardan, seksi resimler paylaşan ve erkekleri ağına düşürün bu şebekeler ile Bulgar polisi de yoğun mücadele veriyor.

ÜLKE KODLARI DEĞİŞİYOR

Internet ve telefondan tuzağa düşürdüğü erkekleri, kocaları ile birlikte dolandıran, Bulgar kökenli kadınlar, Yunanistan, Bosna Hersek, Kosova, Sırbistan hatlı telefonlar kullanarak, Bulgaristan’dan olduğunu gizleyerek farklı dolandırıcılıklara devam ediyor.

ÇOK KİŞİ PARA KAPTIRDI

250 Euro’dan binlerce Euro’ya dolandırılan Türk erkekleri para gönderdikten sonra hattın el değiştirdiğini öğreniyor. Parayı alan kadınlar sırra kadem basarken, dolandırılan kişilerin elinde internetten gönderilen resimler dışında hiçbir şey kalmıyor. Ülkemizden de binlerce Euro’yu kaptıran kişiler, bir de yurtdışı arama ücreti olan telefon faturaları ile dolandırıldığı fark ediyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA