ÇELER, "ÖĞRENCİLER OKULA OTO-STOP ÇEKEREK GİDİYOR"
Cumhuriyet Meclisi'nde toplu taşıma tartışması...

02 Haziran 2016 Perşembe 14:13
TDP Milletvekili Zeki Çeler de “yüksek öğrencilerin taşımacılıkta yaşadığı sıkıntılar” konusunda araç eksikliği ve taşımacılığın pahalı olduğuna değindi. Bu sebeple öğrencilerin genellikle otostop yaparak ulaşımlarını sağladıklarını, bu konuda gerekenin yapılmasını istedi.
KKTC’de Gençlik Koordinasyon Merkezi açılması anlaşmasını hatırlatan Çeler, bu anlaşmayla Gençlik ve Spor Dairelerinin işlevsiz hale geleceğini iddia etti.
Anlaşmadaki maddeleri anlatarak, çekincelerine değinen Çeler, bir maddede Türkiye’de etkinliklere katılmanın yer aldığını, ama bugüne kadar Türkiye’de hiçbir resmi müsabakaya davet alınmadığını söyledi.
“DAİRELER İŞLEVSİZ”
Çeler, “Bu anlaşma ile KKTC deki Spor ve Gençlik Daireleri işlevsiz bırakılacak. Tüm proje ve uygulamalar bu ofis tarafından yürütülecek. Ofisin başına Türkiye'den bir başkan atanacak, ofiste çalışacak tüm personel Türkiye tarafından seçilecek, Türkiye den gelecek yetkililere diplomatik dokunulmazlık sağlanacak, tüm gençlik kampları ve yeni yapılacak kamplar ve işletmesi bu ofise devredilecek. Tüm spor tesisleri ve yeni yapılacak tesislerle işletmesi bu ofise devredilecek, Kıbrıs’ta bulunan Yurtlar İdaresi ve yurt izinlerinin tümü bu ofise devredilecek. Projelere veya ofisin çalışmalarına KKTC olarak hiçbir engelleyici şart koyamayacağız” iddiasında bulundu.
DENKTAŞ: “TOPLU TAŞIMA GÜNDEMİMİZDE”
Eleştirileri yanıtlayan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, toplu taşımacılığın gündemlerinde olduğunu, bir havuz ve kart sistemi öngördüklerini, bir düzene sokmayı planladıklarını, zaman için de üniversitelerin ulaşım işinden vazgeçmesini planladıklarını anlattı.
Denktaş, “Koordinasyon Ofisi, KKTC Spor Dairesi’nin, TC Spor Dairesi’nin altındaki fonlardan faydalanmamızı sağlar” dedi.
Ofis çalışanlarının KKTC vatandaşı olmasını istediklerini belirten Denktaş, Viyana Konvansiyonu’na atıf yapılmasının da uluslararası anlaşmanın gereği olduğunu söyledi.
Gençlik, Spor ve Kültür Dairelerinin etkinliklerine bu ofisin yardımcı olacağını vurgulayan Denktaş, “Bu etkinlikleri Türkiye yapmayacak be arkadaş! Sadece mali yardımda bulunacak. Bunda ne var anlayamadım. Burada doğru dürüst davranırsak karşıdakinden aynı cevabı alırız, ezik olursak da ona göre yanıt alırız” ifadelerini kullandı.
Koordinasyon Ofisi hayata geçseydi, Mete Adanır sahası bugün mini bir Milli Olimpiyat Kompleksi olacaktı” diyen Denktaş, Türkiye’deki etkinliklere, FIFA engellediği için futbol dışında katılım öngördüklerini söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
KIB-TEK, borcunu ödemeyen abonelerin elektriğini Pazartesi günü kesecekKIB-TEK, Ağustos 2025 ve öncesine ait 675 TL üzerindeki borçlarını ödemeyen abonelerin elektriğinin 8 Eylül Pazartesi günü kesileceğini açıkladı. Abonelere mağduriyet yaşamamaları için ödeme uyarısı yapıldı.05 Eylül 2025 Cuma 11:19KIBRIS
51 iş yeri denetlendi, 19 iş yerine ceza yazıldıDeğirmenlik-Akıncılar Belediyesi Sağlık Şubesi, iş yerlerinin hijyen, gıda güvenliği ve çalışma ortamlarına yönelik denetimlerine devam ediyor.05 Eylül 2025 Cuma 11:18KIBRIS
LTB’den Osmanpaşa Caddesi için trafik uyarısıLefkoşa Türk Belediyesi (LTB), yarın ve pazar günü Osmanpaşa Caddesi’nde yapılacak çalışmalar nedeniyle trafik akışının kontrollü şekilde tek şeritten sağlanacağını duyurdu.05 Eylül 2025 Cuma 10:47KIBRIS
UBP'de seçim komiteleri oluştu fakat Taçoy yok!UBP'de seçim komiteleri oluştu fakat Hasan Taçoy'un olmayışı dikkatlerden kaçmadı.05 Eylül 2025 Cuma 10:28KIBRIS
Eren Can Torun Karşıyaka'dan Soyer Spor Kulübü'neEren Can Torun Karşıyaka'dan Soyer Spor Kulübü'ne05 Eylül 2025 Cuma 10:22BASKETBOL
Basketbol Federasyonu yönetimi ve hakemlerden verimli toplantıBasketbol Federasyonu yönetimi ve hakemlerden verimli toplantı05 Eylül 2025 Cuma 10:13KIBRIS
'Yolsuzluk' davalarındaki ilk tahliye: Tutuklu Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler ve 13 kişi hakkında tahliye kararı!Anadolu 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen karar 'Yolsuzluk' davalarındaki ilk tahliye kararı oldu.05 Eylül 2025 Cuma 09:46TÜRKİYE
KIB-TEK uyardı! Elektrik borcu olanlar dikkatKıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK), borcu olan abonelere uyarıda bulundu.05 Eylül 2025 Cuma 09:39KIBRIS
Döviz haftanın son gününe nasıl başladı?Döviz haftanın son gününe nasıl başladı?05 Eylül 2025 Cuma 09:31PARA BORSA
İç kesimlerde 34, sahillerde 30 dereceMeteoroloji Dairesi hava sıcaklığının iç kesimlerde 34-37 °C, sahillerde ise 30-33 °C dolaylarında seyredeceğini kaydetti.05 Eylül 2025 Cuma 09:26HAVA DURUMU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs