24 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa28°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt30°C
  • İskele28°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara27°C

CAZAN BÖLGESİNE SIZMAYA ÇALIŞAN 50 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

..

Cazan bölgesine sızmaya çalışan 50 kişi öldürüldü

07 Aralık 2015 Pazartesi 10:42

Yemen'in Taiz kentinde Ensarullah Hareketi (Husiler) ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) arasında çıkan çatışmalarda 11 militan ile 4 milisin öldüğü bildirildi.

HDG kaynaklarından alınan bilgiye göre, Taiz'in güneyindeki El-Misrah ilçesine bağlı El-Ukrud beldesinde HDG ile Husiler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda 1'i komutan olmak üzere 11 Husi ile 4 milis hayatını kaybetti.

HDG milislerinin, çatışmalar esnasında Husilere ait 3 askeri aracı kullanılamaz hale getirdiği belirtildi.

Öte yandan, Husilerin Taiz'deki yerleşim yerlerin yönelik düzenlediği top saldırılarında 2 kadın hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı.

Taiz kenti bir süredir Yemen ordusu ve Hadi yanlısı güçler ile Husiler ve Salih destekçileri arasındaki şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Her iki taraf da stratejik öneme haiz Taiz'in kontrolünü ele geçirmeye çalışıyor.

CAZAN BÖLGESİNE SIZMAYA ÇALIŞAN 50 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Diğer yandan Yemen'deki Ensarullah Hareketi (Husiler) militanları ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarından Suudi Arabistan'ın güneyine sızmaya çalışan 50 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Suudi Arabistan'ın El-İhbariyye Kanalı'nda yer alan haberde, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, ülkenin güney sınırından Cazan bölgesine sızmaya çalışan Husiler ve Salih yanlılarından 50 kişiyi öldürdüğü aktarıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA