20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

ÇAVUŞOĞLU: ABD'DEN İŞBİRLİĞİ SİNYALLERİ GELİYOR

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gülen'in iadesi konusunda ABD'den işbirliği sinyalleri geldiğini belirtti, savunma alanında teknoloji paylaşımına yanaşmayan NATO ülkelerini eleştirdi.

Çavuşoğlu: ABD'den işbirliği sinyalleri geliyor

11 Ağustos 2016 Perşembe 14:45

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NTV canlı yayınında Fethullah Gülen'in iadesi, Rusya ve NATO ile ilişkiler, IŞİD'le mücadele ve 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Fethullah Gülen'in iadesi konusunda işbirliği sinyalleri gördüklerini belirten Çavuşoğlu, "ABD Adalet Bakanlığı'ndan bir heyet geliyor. Daha sonra üst düzey ziyaret bekliyoruz. Daha sonra Adalet Bakanı ile birlikte ABD'ye giderek tekrar bu talebi yenileyeceğiz" dedi.

Rusya ile oluşturulan üçlü mekanizma çerçevesinde Türk yetkililerin dün akşam Rusya'ya gönderildiğini belirten Çavuşoğlu, bu diyaloğun ikili ilişkilerin daha sağlıklı yürümesine katkı sağlayacağını kaydetti. Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda Rusya ile aynı görüşte olduklarını belirten Çavuşoğlu, ancak Beşar Esad'ın başta olduğu bir geçiş sürecinin olamayacağını kaydetti.

IŞİD'e karşı hep beraber hareket edilmesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, IŞİD'e karşı koalisyon operasyonlarına Türk uçaklarının da aktif olarak katılacağını açıkladı.

Teknoloji paylaşımında Batı'ya eleştiri

Savunma alanında teknoloji paylaşımına yanaşmadıkları gerekçesiyle NATO müttefiklerini eleştiren Çavuşoğlu, NATO'dan somut destek vermesini beklediklerini söyledi. Teknoloji paylaşımı ve ortak üretim konusunda NATO üyelerinin çoğuyla sorun yaşandığını belirten Çavuşoğlu, Türkiye'nin bu imkanı sağlayacak başka ülkelerle işbirliğine gitmesinin normal karşılanması gerektiğini vurguladı.

Çavuşoğlu, İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik anlaşma ile ilgili soruyu da, "Gelecek hafta Meclis'te oylanır. Anlaşma onaylanır onaylanmaz, İsrail ve Türkiye olarak Büyükelçilerimizi atamak için adımlarımızı atacağız" diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA