16 Nisan 2024
  • Lefkoşa30°C
  • Mağusa30°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt28°C
  • İskele30°C
  • İstanbul26°C
  • Ankara26°C

ÇATIŞMALAR MUMBUC SINIRINDA

YPG'nin de içinde yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG), IŞİD'in elindeki Mumbuc'a, ABD uçaklarının hava desteğiyle başlattığı saldırıda çatışmalar ilçenin dış mahallelerine kadar yaklaştı.

Çatışmalar Mumbuc sınırında

08 Haziran 2016 Çarşamba 14:12

YPG'nin de içinde yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG), IŞİD'in elindeki Mumbuc'a, ABD uçaklarının hava desteğiyle başlattığı saldırıda çatışmalar ilçenin dış mahallelerine kadar yaklaştı. 

 

 

Al Jazeera’ye bilgi veren kaynaklar, ABD öncülüğündeki koalisyon tarafından desteklenen Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG), Mumbuc’un kuzeyinde ve kuzeydoğusunda kasabanın sınırında IŞİD ile çatışmaya başladığını söyledi. SDG’nin Mumbuc kasabasına henüz giremediğini ifade eden kaynaklar çatışmaların kasabanın sınırına sınıf noktadaki dış mahallelerinde yaşandığını anlattı.

Halep’te bulunan Al Jazeera Muhabiri Emir Abbad, kuzey, doğu ve güneyden SDG tarafından kuşatılan Mumbuc bölgesinden sivillerin tek açık yol olan batıdan kasabadan kaçmaya devam ettiğini anlattı, kaçanların çoğunun IŞİD'in elinde olan bir başka önemli ilçe El Bab’a sığındıklarını söyledi.

SDG 25 Mayıs’ta IŞİD’in fiili başkenti Rakka’ya yönelik operasyon başlattığını açıkladıktan sonra 1 Haziran’da gücünü Mumbuc’a kaydırmış ve ilçeyi ele geçirmek için saldırı başlattığını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mumbuc'taki operasyona katılanların 450 kadarının YPG'li, 2500 kadarının da Arap olduğunu söylemişti. Erdoğan bu açıklamayı 2 Haziran'da Kenya ziyareti sırasında yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Suriye Demokratik Güçleri olarak ifade edilen bu güçlerin içerisinde yaklaşık 450 kadar YPG var, bunun dışında 2 bin 500 civarında Araplardan var. Toplamda yaklaşık 3 bin kişi bu operasyonun içinde yer alıyor. Söylenen de şudur: 'YPG, Münbiç'te daha çok lojistik bir güç teşkil edecek, asıl gücü Araplar oluşturacak.' Söylenen bize bu olmuştur. Biz bu süreç içerisinde de ne yapıldığını, ne edildiğini zaten kendi istihbarat ağımızla ve komuta kademeleriyle takip ediyoruz, göreceğiz."

Muhalifler Mare kuşatmasını kırdı

Halep'in kuzeyinde ise muhalifler, Kefer Kelbin ve Kelcibrin bölgelerini IŞİD’in elinden geri alarak örgütün iki hafta önce çembere aldığı Mare bölgesinin kuşatmasını kırdıklarını açıkladı. Buna göre, Mare’yi bölgede muhaliflerin elindeki en büyük ilçe Azez’e bağlantısı yeniden sağlandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA