CAS ÇALIŞANLARINA DESTEK SÜRÜYOR

04 Temmuz 2014 Cuma 14:44
BKP: İstifa edeceklerine işten çıkarıyorlar
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan hükümetin istifa etmek yerine 169 CAS çalışanını işten durdurduğunu iddia ederek, “CAS çalışanları üzerinden oyun oynanmaktadır. Biz bu oyunu KTHY sürecinde de gördük. Şirket zarar etti gerekçesi ile CAS çalışanlarını işten durduran hükümet, Ercan Havalimanı gibi yer hizmetlerini de yeşil sermayeye peşkeş çekme hazırlığı içerisindedir” dedi.
Korkmazhan, açıklamasında “AKP’nin dayatma ekonomik paketini adım adım uygulamaya devam eden CTP-BG/DP-UG hükümeti, Kıbrıs Türk toplumunun sonunu hazırlamaktadır” ifadelerine yer verdi.
BKP’nin işten durdurulan 169 CAS çalışanının yanında olduğunu, işçi ve emekçilerin haklarının korunduğu sosyal adalete dayalı demokratik bir düzen için mücadeleye devam edeceğini belirten Korkmazhan, halka hükümete ve despotizme karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
Güç-Sen’den CAS çalışanlarına destek
Öte yandan Gümrük Çalışanları Sendikası (GÜÇ–SEN), Ercan Havalimanı’nda yer hizmeti veren CAS çalışanlarına destek belirtti. Güç-Sen Genel Sekreteri Derviş Dağman yaptığı yazılı açıklamada, Güç-Sen’in, işten durdurulacağı açıklanan tüm CAS çalışanlarının hep yanında olacağını kaydetti.
Dağman, “Güç – Sen CAS çalışanlarının mücadelesinde yanlarında olacağını bildirir. Yıllarca emek en yüce değerdir diyerek bir yerlere gelenlerin, kendilerini gösterme zamanıdır” dedi.
Kamu-Sen
Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, CAS çalışanlarının işten durdurulması ve akaryakıt zammı nedeniyle hükümeti eleştirdi. Özkardaş, “Hani siz diğerleriyle aynı değildiniz” dedi.
Özkardaş yaptığı yazılı açıklamada, “partizanlığın devam ettiği, yolsuzlukların üzerine gitmek şöyle dursun, unutturulmaya çalışıldığı, Göç Yasası’nın iptali ile ilgili meclise sunulan önergenin CTP- BG, UBP ve DP-UG oylarıyla reddedildiği ve CAS çalışanlarının da sokağa atıldığı” savunuldu.
Esnafın yine siftah yapmadan kepenk kapattığını, gıda güvenliğinin yine olmadığını, Aksa ve Teknecik’in zehir saçmaya devam ettiğini, akaryakıta ve diğer ürünlere zamlara devam edildiğini ileri süren Özkardaş, bunları gören ve eleştiren vatandaşların da “Zaten bunu söyleyenler partimizin düşmanıdır, bunlar statükonun devamından yanadır” gibi baskılarla susturulmaya çalışıldığını iddia etti.
“Çok da birbirinizden farkınız yoktur. Halk bunu gördü ve son seçimlerde de referandumda da sizlere bir mesaj verdi. Bu mesajı doğru okumayıp, tersten okursanız geldiğiniz yere geri döneceksiniz. Seçim biter bitmez CAS çalışanlarına kapıyı gösterdiniz ve bugünde akaryakıta okkalı bir zam daha yaptınız. Hani siz diğerleriyle aynı değildiniz”.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gönyeli-Boğaz yolu trafiğe kapalıGönyeli-Boğaz yolu trafiğe kapalı12 Temmuz 2025 Cumartesi 09:57LEFKOŞA
Uyuşturucu dolu çantayı araçtan atan zanlı cezaevine gönderildiYenikent'te satışa hazır uyuşturucu dolu çantayı araçtan dışarı attığı tespit edilen ve 'Kanunsuz Uyuşturucu Madde Tasarrufu' suçundan itham edilen zanlı Chisom Stephen Onuchuwo, cezaevine gönderildi.12 Temmuz 2025 Cumartesi 09:46KIBRIS
CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında soruşturma başlatıldıCHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında "gerçeğe aykırı bilgileri, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayma" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.12 Temmuz 2025 Cumartesi 09:45TÜRKİYE
Hava sıcaklığı 35- 38 derece dolaylarında seyredecekMeteoroloji Dairesi, hafta boyunca hava sıcaklığının 35- 38 derece dolaylarında seyredeceğini kaydetti.12 Temmuz 2025 Cumartesi 09:43HAVA DURUMU
Japonya'da internet hızı rekoru kırıldı: Netflix’in arşivi 1 saniyede 30 kez indirilebiliyorJaponya’daki Ulusal Bilgi ve İletişim Teknolojileri Enstitüsü (NICT) ile Sumitomo Electric Industries araştırmacıları, dünyanın en hızlı internet bağlantısını kurarak 1.02 petabit/saniyelik veri aktarım hızına ulaştı.11 Temmuz 2025 Cuma 21:46TEKNOLOJİ
Giyilebilir güneş panelleri tanıtıldıJaponya’daki Expo 2025 fuarında tanıtılan ultra ince ve esnek güneş panelleri, giyilebilir teknolojiye dönüştü. Boya kadar hafif bu paneller, güneş ışığıyla çalışan serinletici yeleklere entegre edilerek sıcak havalarda çalışanlara destek sağlıyor.11 Temmuz 2025 Cuma 20:47TEKNOLOJİ
Yılmaz: Ambargoları dijital dönüşümle aşacak, KKTC’yi dünyaya son teknolojilerle açacağızTürkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Ambargoları dijital dönüşümle aşacak, KKTC’yi dünyaya son teknolojilerle açacağız" dedi.11 Temmuz 2025 Cuma 18:53KIBRIS
T&T, KKTC hazinesine 306 milyon 356 bin 590 TL ödeme yaptıErcan Devlet Havalimanı İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi gereği, T&T Havalimanı İşletmeciliği şirketi kamuya olan mali yükümlülüklerini kesintisiz olarak yerine getirmeye devam ediyor.11 Temmuz 2025 Cuma 18:41KIBRIS
Başbakan Üstel: Kuzey Kıbrıs artık Dijital Ada ve Bilişim Adası olarak anılacakBaşbakan Ünal Üstel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti ile imzaladığı “Fiber Dönüşüm Protokolü”nün ülkeyi “Dijital Ada ve Bilişim Adası” vizyonuna taşıyacağını belirterek, projenin bir yıl içinde geniş bir kesime evden eve fiber optik11 Temmuz 2025 Cuma 17:31KIBRIS
Erhürman: Cumhurbaşkanlığı, sorunlara çözüm üreten bir yer olacak, öncülük edecekCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olacağı açıklanan Tufan Erhürman, “Cumhurbaşkanlığı, sorunlara çözüm üreten bir yer olacak, öncülük edecek.” ifadelerini kullandı.11 Temmuz 2025 Cuma 16:58KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs