26 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele23°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara22°C

CAS ÇALIŞANLARI İÇİN ŞİRKETLER MUKAYYİTLİĞİ HAKKINDA BEDK’YA İTİRAZDA BULUNDUK

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) olarak, CAS çalışanları için şirketler mukayyitliğine Ağustos ayında yaptığı bilgi edinme başvurusuna süresi içinde dönülmediği gerekçesiyle Bilgi Edinme Kurulu'na itirazda bulunduk.

CAS Çalışanları İçin Şirketler Mukayyitliği Hakkında  BEDK’ya İtirazda Bulunduk

21 Eylül 2020 Pazartesi 11:10

Hatırlanacağı üzere, HAKSEN şirketin eski çalışanlara olan borçlarının ödenmesi veya tahsil edilmesiyle ilgili son iki yıl içerisinde yapılan girişimlerin neler olduğu, nasıl sonuçlandığı veya ne aşamada olduğuna ilişkin Şirketler Mukayyitliği’nden bilgi talep etmiştik.

Ayrıca şirketin araç ve gereçleri için yapılan açık artırmaların tarihleri, nelerin satışa çıkarıldığı, ne kadarının hangi meblağa satıldığı konusunda, tasfiye halindeki şirketin hesabında 2018, 2019 ve bugün itibariyle bulunan meblağ çalışanların alacağı olan kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve 16 Temmuz – 17 Aralık 2018 arası alacağı maaş ücretlerinin personele ne zaman, ne şekilde ödeneceği, eksik İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigorta yatırımlarının ne zaman tamamlanacağı hakkında bilgi talep edilmişti.

Yasaya göre bilgi edinme başvurularına 15 iş günü içerisinde dönülmesi veya ek süre için bilgi talebinde bulunan tarafa gerekçeli bildirimde bulunulması gerekiyor. Ancak tarafımıza hiçbir geri dönüş olmamıştır. Konuyla ilgili tarafımıza ivedi olarak bilgi verilmesini bekliyoruz.

baskan-foto.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA