17 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa18°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele18°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C

CAMİYE AİT KÜTÜPHANE KUNDAKLANDI

Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Camiye ait kütüphane kundaklandı

17 Ağustos 2015 Pazartesi 10:39

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın merkezindeki Nordvest semtinde bulunan İslami İnanç Toplumu'na ait caminin kütüphanesi kundaklandı. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Nöbetçi komiser Henrik Stromer, yaptığı açıklamada, tek kişi olduğu belirtilen saldırganın ilk olarak kütüphanenin yola bakan bir penceresini ateşe verdiği, daha sonra içeriye yanıcı bir madde attığı bilgisini verdi.

Saldırı esnasında içeride bulunan, aralarında kadın ve çocukların da olduğu yaklaşık 40 kişi binadan tahliye edilirken, yangın kısa süre sonra söndürüldü. İslami İnanç Toplumu basın sorumlusu Muhammed Nami, yaptığı açıklamada, kütüphanede binlerce kitap bulunduğunu ve yangının çabuk farkedilmesinin büyük bir şans olduğunu belirtti.

Nami, "Saldırgan muhtemelen pazar günü olmasından dolayı içeride kimsenin olmadığını düşünmüş ve hedef olarak camimizin kütüphanesini seçmiş, çünkü 'binlerce kitabın tutuşması' demek bütün binanın yanması anlamına geliyor. Ama şükürler olsun ki içeride bulunan insanlar yangını hemen farkedip büyümeden kendi çabalarıyla söndürdüler" diye konuştu.

Nami, olayla ilgisi olduğu düşünülen saldırganın, üyelerinden bir genç tarafından farkedildiğini bildirdi. Kopenhag polisinden alınan bilgiye göre, olayla ilgili 35 yaşındaki 1 kişi gözaltına alındı. Şüphelinin daha önce de benzer suçlardan sabıkası olduğu öğrenildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA