18 Nisan 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa16°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele16°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara15°C

CAMİDE 'ÜZERİMDE BOMBA VAR' DİYE BAĞIRDI (VİDEO HABER)

Cemaat adamı linç etmeye çalıştı...

Camide 'üzerimde bomba var' diye bağırdı (Video Haber)

01 Temmuz 2016 Cuma 15:00

Adana'da cuma namazında korkutan olay... Bir anda ayağa kalkıp koştu, imamın elindeki mikrofonu aldı. Cemaat 'canlı bomba' olduğu düşünülen adamı etkisiz hale getirdi, cami tahliye edildi. Görüntülerde vatandaşların 'canlı bomba' sanılan adamı linç etmeye çalıştığı görüldü... Bir görgü tanığı ifadesinde, "Siyah giyimli sakallı bir adam bana 'kendimi patlatacağım' dedi. Ayağa kalktı. Belini açmış sarı kablolar görünüyordu. O sırada hocayı rehin aldı. Sonra mikrofonu alıp dua okudu. Ondan sonra vatandaşlar kaçıştı izdiham oldu birbirlerini ezdi" dedi. Emniyete götürülen şahsın üzerinden barutla kendisinin hazırladığı sanılan bir düzenek çıktı.

Adana'daki Sabancı Merkez Camisi’nde cuma hutbesi okunurken bir kişinin ayağa kalkıp imama doğru koşması camide ’canlı bomba’ paniğine neden oldu.

İmamın elinden mikrofonu alan 20- 25 yaşlarındaki kişinin ’canlı bomba’yım dediği iddia edildi. Cemaat canlı bomba olduğu düşünülen adamı linç etmeye kalktı. Cemaat tarafından etkisiz hale getirilen kişi, polis tarafından gözaltına alındı ve cemaat bomba ihtimaline karşı tahliye edildi.

GÖRGÜ TANIĞI: HOCAYI REHİN ALDI, SARI KABLO VARDI...

Bir görgü tanığının anlattıklarına göre olay şöyle yaşandı: Hocanın hutbe okuduğu sırada siyah giyimli sakallı bir kişi üzerinde bomba olduğunu ve kendini patlatacağını söyleyerek ayağa kalktı. Belinde sarı bir kablo sarılıydı. Hocayı rehin aldı, mikrofonu eline alıp  göğsünü açarak üzerinde bomba olduğunu ve patlatacağını söyleyip dua okudu.

İddialara göre emniyete götürülen adamın üzerinden kendisinin barutla hazırladığı sanılan küçük bir patlayıcı düzeneği çıktı..

Vatandaşların linç girişiminde bulunduğu söz konusu kişinin Mahmut K. olduğu öğrenildi.

Olay nedeniyle camide gergin dakikalar yaşandı. İzdiham tehlikesi atlatıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA