25 Nisan 2024
  • Lefkoşa33°C
  • Mağusa32°C
  • Girne33°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele32°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara28°C

CAMİDE OTO GALERİ

Camide Oto Galeri

07 Ağustos 2014 Perşembe 08:12

 Mağusa’da Polatpaşa Cami’nin hemen önünde görenleri şaşkına çeviren bir oto galeri bulunuyor. Üstelik bu galeride teşhir edilen araçların yarattığı görüntü kirliliği ciddi eleştirilere neden oluyor.

     Metin Ziya Güngör

Gazimağusa Osman Fazıl Polatpaşa Cami’sinin önü galeri haline dönüştürüldü. Cami  önünde  hiçbir vergi ödemeden satılığa çıkarılan araçlar galericileri rahatsız ediyor.

Motorlu Araç Satıcılar ve İthalatçılar Birliği (MASİB) Başkanı Fırat Serhat yaptığı açıklamada cami avlusundaki araçlardan dolayı galericilerden çok büyük tepkiler aldığını belirterek Galericiler Birliği başkanı olarak Gazimağusa Belediyesi’nin kendilerine yardımcı olmasını talep etti.

Kendilerinin kurallara uyarak vergi ödediğini, cami avlusundaki araçların satıcılarının ise hiçbir vergi ödemeden para kazandıklarını sözlerine ekleyen  Fırat Serhat,  KKTC’de tüm bölgelerde bu tür olayların gerçekleştiğini ve belediyelerin  ve Hükümet’in önlem alması gerektiğini belirtti.

Haksız kazanç elde eden bu ve buna benzer olayların son zamanlarda arttığını belirten Fırat Serhat, galericiler olarak bizler bu tarz olaylardan rahatsızız ve bu rahatsızlığımızın da bir an önce giderilmesi gerektiğine dikkat çekmek istiyoruz.'' dedi.

DİPNOT: Polatpaşa Camii Mağusa’nın en merkezi yerlerinden birisinde bulunuyor. Dört yol ağzındaki cami önündeki alanada her gün sayıları artan yeni arabalar ve bu arabalar üzerindeki satılık ilanları dikkat çekiyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA