ÇAKICI: “YENİ BİR TEDAVİ MERKEZİNE ACİL OLARAK İHTİYAÇ VARDIR”
Çakıcı bugün TKP Yeni Güçler Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, ülkedeki uyuşturucu kullanımına ilişkin tespitlerini aktardı.

16 Ekim 2018 Salı 14:15
Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, 2003’te yüzde 3 olan 18-65 yaş grubu erişkin bireylerin yasadışı madde kullanma sıklığının 2018’de yüzde 9’a yükseldiğine işaret ederek, uyuşturucunun KKTC’de en büyük halk sağlığı sorunlarının başında geldiğine işaret etti.
Ülkede yasa dışı madde kullanımının son yıllarda 3 kat arttığına dikkat çeken Çakıcı, bu artış nedeniyle KKTC’de trafik kazaları, ani ölümler gibi birçok üstü kapalı ölümün sorumlusunun uyuşturucu kullanımı olduğunu savundu.
Sigara ve uyuşturucu tedavisi için ülkede bir tedavi ve rehabilitasyon merkezinin şart olduğuna vurgu yapan Çakıcı, hükümetin Güzelyurt-Kalkanlı bölgesinde devlete ait bir otelin, Uyuşturucu Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak kullanılması projesinden vazgeçmesini eleştirdi.
Çakıcı bugün TKP Yeni Güçler Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, ülkedeki uyuşturucu kullanımına ilişkin tespitlerini aktardı.
Mehmet Çakıcı, Kalkanlı’daki otelin 3 yıl önce tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak önerilen binanın UBP-DP Koalisyon hükümeti döneminde Bakanlar Kurulu kararıyla Kalkınma Bankası’na 7 Milyon TL borcu olan vatandaştan alınarak, Uyuşturucu ve Rehabilitasyon Merkezi olarak kullanımına verilmesi kararı alındığını söyledi.
Bu çalışmaların Maliye Bakanı Serdar Denktaş tarafından yürütüldüğünü anımsatan Çakıcı, devlet tarafından sözkonusu binanın Uyuşturucu Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olacak şekilde uygunluğu konusunda çalışma yapıldığını anlattı.
Maliye Bakanlığı’ndaki proje ve sözleşmenin Lefkoşa Psikiyatri Merkezi (LEPİM) tarafından
2 yıl çalışma yapıldıktan sonra tamamlandığını söyleyen Çakıcı, Maliye Bakanı Denktaş’ın LEPİM ile imza aşamasında projeyi durdurduğunu ve projeyi durdurduğunu bir hafta önce açıkladığını belirtti.
Çakıcı, devletin 2 tane bakım evi varken, projenin alelacele yaşlı bakım evine dönüştürülmesi kararı verilmesini eleştirerek, bunun arkasında partizanca bir oyun oynandığını ileri sürdü.
KKTC’de madde bağımlılık tedavisine yönelik bir tedavi ve rehabilitasyon merkezi bulunmadığına işaret eden Çakıcı, ülkede bir tedavi merkezi ihtiyacının gün geçtikçe arttığını söyledi. Çakıcı, KKTC’de şu an yatılı madde bağımlılığı tedavisinin sadece Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yapıldığını kaydetti.
Çakıcı, buradaki tedavilerin ise diğer ruh ve sinir hastalarıyla aynı ortamda tedavi edilmeleri ve yeterli sayıda psikiyatristle uzman eleman olmaması nedeniyle istenilen anlamda gerçekleşmediğine işaret ederek, ülkedeki tek özel tedavi merkezinin ise devlet desteği olmadığı için kapandığını söyledi.
Ülkede yurt dışına hasta gönderir durumda olunduğunu belirten Çakıcı, ülkede madde bağımlılığı için kurulacak bir tedavi ve rehabilitasyon merkezi hizmetiyle sağlık turizmi kapasitesi yaratılabileceğini kaydetti.
Çakıcı, “Yeni bir tedavi merkezine acil olarak ihtiyaç vardır” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sultani üzümde, molehiya ve marulda bitki koruma ürünü tespit edildiSultani üzümde, molehiya ve marulda bitki koruma ürünü tespit edildi25 Temmuz 2025 Cuma 18:13GENEL SAĞLIK
Esentepe'de yangın kontrol altındaEsentepe-Karaağaç bölgesinde çıkan yangın kontrol altına alındı.25 Temmuz 2025 Cuma 16:07KIBRIS
DAÜ, Bakü’deki Etkinlikle Azerbaycan’da Eğitim Danışmanlarıyla Yeni İş Birlikleri KurduDoğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) tarafından Bakü’de düzenlenen kapsamlı tanıtım etkinliği büyük ilgi gördü.25 Temmuz 2025 Cuma 15:38DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Esentepe'de yangın çıktı! İşte detaylar...Esentepe'de yangın çıktı!25 Temmuz 2025 Cuma 14:35KIBRIS
Geri viteste bıraktığı araç kardeşinin ölümüne neden oldu: Ümmü Mutlu tutuksuz yargılanacakHaspolat’ta kardeşinin ölümüne neden olan kazayla ilgili tutuklanan Ümmü Mutlu, mahkemeye çıkarıldı. Aracı geri viteste bırakarak küçük kardeşi Yusuf Mutlu’nun ölümüne sebep olduğu belirtilen zanlı, 30 bin TL'lik teminata bağlandı.25 Temmuz 2025 Cuma 14:05KIBRIS
Rum basınından iddia: Limasol yangınına “yeterli müdahale” yapılmadı!Rum basını, Güney Kıbrıs’ta çarşamba günü başlayan ve Limasol’un dağlık kesimleri başta olmak üzere yaklaşık 125 kilometrekarelik bir alanı yok eden yangına yeterli müdahale yapılamadığı gerekçesiyle halkın öfkeli olduğuna yer verdi.25 Temmuz 2025 Cuma 12:47GÜNEY KIBRIS
Gazimağusa’da park yeri kavgası: Demir çubukla ciddi darpPolis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, araç parkı nedeniyle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Demir çubukla bir kişinin başına vuran D.G. dahil 5 kişi tutuklandı, soruşturma sürüyor.25 Temmuz 2025 Cuma 12:46GAZİMAĞUSA
Simon Aykut’un serbest bırakılma talebine ilişkin karar Pazartesi alınacakEski Kıbrıs Rum taşınmazlarını suiistimal ettiği gerekçesiyle Güney Kıbrıs’ta tutuklu bulunan Simon Aykut, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek yeniden şartlı tahliye talep etti. Mahkeme kararını Pazartesi açıklayacak.25 Temmuz 2025 Cuma 12:44GÜNEY KIBRIS
İtalya’dan o yasaya ilk onay: Kadın cinayetlerine ömür boyu müebbetİtalya’da Başbakan Giorgia Meloni hükümetinin hazırladığı ve kadın cinayetlerinde ömür boyu hapis cezası öngören yasa tasarısı, İtalyan parlamentosunun üst kanadı Senato’da oy birliğiyle kabul edilerek yasama sürecinde ilk onayını aldı.25 Temmuz 2025 Cuma 12:43AVRUPA
Lefkoşa ve Gazimağusa’da hırsızlık: İki tutuklamaLefkoşa’da bir internet kafede bir şahsa ait para cüzdanı ile birlikte içerisindeki paraları, kimlik kartları ve bankamatik kartını çalan 20 yaşındaki şahıs tutuklandı.25 Temmuz 2025 Cuma 12:11KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs