28 Mart 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

ÇAĞLAYAN CESURER YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Çağlayan Cesurer yeniden başkan seçildi

06 Temmuz 2014 Pazar 12:07

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Temmuz 2014 olağan Genel Kurulu dün yapıldı. Lefkoşa’da, Açık Öğretim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurul’da Sendika başkanlığı için Çağlayan Cesurer ile Kubilay Özkıraç yarıştı. Seçim sonucunda Cesurer yeniden başkan seçildi.

Genel kurulda sırasıyla El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mert Girgen, Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili Ersin Tatar, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit birer konuşma yaptı. Türk Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı da genel kurula hiçbir bakanın katılmamasını eleştirdi

Cesurer: “EL-SEN ülkenin en bilinçli ve mücadeleci sendikalarından biri”

El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer yaptığı konuşmada, El-Sen’in ülkenin en bilinçli ve mücadeleci sendikalarından biri olduğunu belirterek, Temmuz 2012 genel kurulu sonrası görev alan herkesin ateşten gömlek giydiğini söyledi.

“KIB-TEK’in borçtan çok alacağı var...”

Kıb-Tek’in borçlarından çok alacakları bulunduğunu belirten Cesurer, veznenin yerini unutanlara borçlarını hatırlatmak, borçların ödenmesini sağlamak için büyük çaba harcadıklarını kaydetti.  Cesurer, “Kıb-Tek’in sorunlarının temel kaynağı kurumda özerk bir yapının kurulmamasıdır” dedi.

Akim: “KIB-TEK’i özerkleştirme hedefiyle yola çıktık”

Genel Kurul’da söz alan Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim ise konuşmasında 6 ay önce görevi devraldıkları zaman bankaların önünden dahi geçmenin kendileri için zul olduğunu söyledi. “Biz Elektrik Kurumu'nu özerkleştirme hedefiyle yola çıktık” diyen Akim, kurumun özerk bir yapı içinde çalışmasını sağlayacak hukuki alt yapının hazır olduğunu ancak önemli olanın bunu uygulamaya koyabilmek olduğunu söyledi.

Girgen: “KIB-TEK’in varlığının sürdürülebilir olması önemli”

Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mert Girgen de genel kuruldaki konuşmasında Kıb-Tek’in özerk bir yapıya kavuşturulması gerektiğinin altını çizdi.

Tatar: “Önemli olan çalışanın refah ve huzurunun sağlanması”

Ana muhalefet UBP temsilen genel kurula katılan UBP milletvekili Ersin Tatar da önemli olanın çalışanın refah ve huzurunun sağlanması olduğunu belirtti ve hiçbir siyasinin bundan farklı düşünmemesi gerektiğini söyledi.

Erk: “KIB-TEK özelleştirilmeyecek”

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk de Kıb-Tek’in özelleştirilmeyeceğini belirterek, siyasetin getirdiği sorunların kurumu sorunlara boğduğunu söyledi. Erk, kurumun özerkleştirilmesi yönündeki çalışmaları desteklediklerini ifade ederek, önemli olanın kurumun halka kesintisiz hizmet vermesi olduğunu vurguladı.

Özyiğit: “KIB-TEK’i tasfiye ettirmemek herkesin asli görevi”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de parti olarak demokrasi mücadelesinde hep çalışanın yanında olduklarını belirterek elektrik kurumunu tasfiye ettirmemenin herkesin asli görevi olduğunu söyledi.^

Genel Kurul’un sonunda yapılan seçimde Çağlayan Cesurer 316 oyun 242’sini alarak yeniden başkan seçildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA