20 Nisan 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele16°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

ÇAĞDAŞ SANAT MÜZESİ NE DURUMDA? SİBEL AÇIKLADI...

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı himayesinde Lefkoşa’da kurulması düşünülen Çağdaş Sanat Müzesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor...

Çağdaş Sanat Müzesi ne durumda? Sibel açıkladı...

03 Temmuz 2016 Pazar 13:02

 Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı himayesinde  Lefkoşa’da kurulması düşünülen Çağdaş Sanat Müzesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, müze çalışmaları çerçevesinde, Meclis Başkanı Sibel Siber’in başkanlığında  bir toplantı gerçekleştirildi.

Meclis Mavi Salon’da yer alan toplantıya Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, Lefke Avrupa Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Birol Özdemir, İnşaat Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Sercan Akyel, Cumhuriyet Meclisi İdari Amiri Serkan İlseven ve Meclis Sanat Danışmanı Mustafa Hastürk ile diğer yetkililer  katıldı.

SİBER

Toplantının başında konuşan Meclis Başkanı Sibel Siber, herhangi bir projede başarılı olmak için önce istekli olmak ve  ekip ruhu ile çalışmak gerektiğini ifade ederek, ülkede elzem konumda olan müzelerin artması amaçladıklarını ve büyük bir eksiklik olan Çağdaş Sanat Müzesini hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Siber, çalışmalar kapsamında öncelikle müzenin konumlanacağı binayı tespit ettiklerini, Vakıflar’ın kullanımında olan bir binanın müze olarak hizmet vermesi konusunda Vakıflar Örgütü  ile bir protokol  imzaladıklarını anımsattı.

Lefke Avrupa Üniversitesi  Mimarlık Fakültesi’nin de müzenin mimari tasarımını gönüllü olarak yaptığını ifade eden Siber şöyle devam etti:

“Tasarımı görünce Çağdaş Sanat Müzesi konusundaki heyecanımız daha da arttı. O binanın tasarımdaki şekline dönüşerek Lefkoşa Surlariçi’ne, halkımıza ve sanatçılarımıza  kazandıracağı değerleri düşününce daha bir motivasyonla çalışıyoruz.”

Projenin ikinci aşaması olan mühendislik kısmının tamamlanması ile birlikte koordinasyon çalışmaları sonrası ihaleye çıkacaklarını belirten Siber, çalışmaları bir an önce tamamlayarak Çağdaş Sanat Müzesi’nin halka kazandırılmasının en büyük sevinçleri olacağını söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA