28 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele21°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C

‘CADI AVI’NIN BİLANÇOSU: 505 AKADEMİSYENE SORUŞTURMA, 37 AKADEMİSYENİN İŞİNE SON

‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriyi imzalayan 1100’ün üzerindeki akademisyenden 505’i hakkında üniversite yönetimleri tarafından soruşturma açıldı. 37 akademisyen de görevden alındı

‘Cadı avı’nın bilançosu: 505 akademisyene soruşturma, 37 akademisyenin işine son

03 Mart 2016 Perşembe 12:24

Güneydoğu illerindeki ‘abluka’nın bir an önce sona erdirilmesini talep ederek ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriyi imzalayan 1100’ün üzerindeki akademisyenden 505’i hakkında üniversite yönetimleri tarafından soruşturma açıldı. 37 akademisyen de görevden alındı.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre kamu üniversitelerinden söz konusu bildiriye imza atan 440 akademisyene idari soruşturma açıldı, 27 akademisyen görevden uzaklaştırıldı.

Vakıf üniversitelerinde ise 65 akademisyene idari ve adli soruşturma açıldı, 10 akademisyen de görevden alındı.

‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin verilerine dayandırılan haberde haklarında soruşturma açılan ve işlerine son verilen akademisyenler yaşadıklarını da anlattı.

‘Geri adım atmayacağız’

Düzce Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Latife Akyüz, kendilerine yapılan saldırılar nedeniyle geri adım atmayacaklarını vurguladı: “Ülkenin yakıcı bir gerçeğini dile getirdik. Bu ülkede 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan, başlatılan saldırılarda artık nefes alamaz duruma gelmiştik. Biz bildiride ‘barış olsun, çözüm sürecine geri dönülsün, insanlar, çocuklar ölmesin’ istedik. Her birimize tek tek imzalarımızı çekmelerimiz istendi, baskı gördük, gözaltına alındık, yakalama kararları çıktı. Ama geri adım atmadık, atmayacağız.”

diken

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA