28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

BÜYÜK SAVAŞ'TA ON BİNLER ÖLECEK'

Büyük Savaş'ta on binler ölecek'

03 Eylül 2014 Çarşamba 13:12

Ukrayna Savunma Bakanı’ndan tüyler ürperten iddia

 

Ukrayna Savunma Bakanı Geletey, Rusya'nın kendilerine karşı "büyük bir savaş" başlattığını ve on binlerce insanın öleceği uyarısında bulundu.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından açıklama yapan Ukrayna Savunma Bakanı Valeriy Geletey, "İkinci Dünya Savaş'ından bu yana görmediğimiz kadar büyük bir savaş kapımıza dayandı. Bu büyük savaşta on binlerce insan ölebilir" dedi.

Ukrayna Savunma Bakanı Geletey bu savaşta yüzlerce değil onbinlerce kişinin yaşamını yitireceğini iddia etti. Geletey, Ukrayna ordusunun Luhans Havaalanı'ndan çekilmesini de eleştirdi.

'RUSYA'YA KARŞI SAVUNMA YAPACAĞIZ'

Ülkenin doğusunda yaşanan olaylarla ilgili de bilgi veren Bakan Geletey, Ukrayna'nın doğusunda yürütülen terörle mücadele operasyonunun artık sona erdiğini, bundan sonra Rusya'ya karşı savunma yapmak zorunda olduklarını söyledi.

Rusya'ya karşı savunma hattı oluşturmaları gerektiğini vurgulayan Geletey, ayrılıkçıların işgal ettikleri toprakların yanı sıra diğer bölgelere de ilerlemesinin engellenmesi için gerekli önlemlerin alınacağını vurguladı.

'İSTERSEM İKİ HAFTADA ALIRIM'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ise, istemesi halinde Ukrayna'nın başkenti Kiev'i iki hafta içinde alabileceğini söylediği ileri sürüldü.

Putin'in Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'ya, "İstersem Kiev'i iki haftada alırım" dediği iddia edildi. Habere Moskova'dan yalanlama değil, düzeltme geldi.

Kremlin konuşma sırasında geçen cümlelere farklı anlamlar yüklenmemesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA