18 Nisan 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa27°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele27°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara24°C

"BURASI TÜRKİYE" DENİLİNCE YIKILDILAR

"Burası Türkiye" denilince yıkıldılar

26 Kasım 2013 Salı 09:10

285340[1]Bodrum'da yakalanan kaçak göçmenler Türkiye'’de olduklarını öğrenince yıkıldı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yakalanan 12 kaçak Suriye’li göçmen Türkiye’de olduklarını öğrenince yıkıldı.

Bodrum’un Bitez beldesi yalı mevkisinde Yunanistan adasına kaçak yollarla gitmek isteyen 12 Suriyeli kaçak göçmen ve 30 yaşındaki organizatör E.B. Sahil Güvenliğin yaptığı operasyon ile Bitez sahili açıklarında yakalandı. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM şubesi ve Sahil Güvenliğin ortaklaşa yaptığı operasyon sonucunda 2’si bayan 12 Suriyeli göçmen Ege açıklarında kıs kıvrak yakalandı. Kom şube ekiplerinin kıyıda fark ettikleri “SEA” isimli sürat teknesini takibe aldı. Sahil güvenlikle irtibatta olan Kom ekipleri daha sonra sürat teknesinin hareket etmesiyle birlikte Sahil Güvenliğe haber verdi. Sahil Güvenlik ekipleri kısa bir süre sürat teknesini izledikten sonra Çelebi adası yakınlarında kaçak yollar ile yurtdışına gitmek isteyen Suriyeli uyruklu göçmenleri ve Organizatörü kıs kıvrak yakaladı.

UMUDA DEĞİL ÖLÜME GİDİYORLARDI

Suriye uyruklu 12 kişinin yakalandığı 7 metre uzunluğundaki teknenin normalde 6 kişilik olduğu öğrenildi. 2 katı fazla insan bindirilen teknede 1 can simidi olduğu ise dikkatlerden kaçmadı. Fırtınalı havada yola çıkan 12 kaçak göçmen ve 1 organizatörü bu hava şartlarında Kos adasına ulaşmalarının imkansız olduğu ve deniz ortasında batma ihtimallerinin çok yüksek olduğu yetkililer tarafından belirtildi.

NEREDE OLDUKLARINI ÖĞRENİNCE YIKILDILAR

Suriye’den İstanbul’a getirildikleri öğrenilen 12 kaçak göçmenin otobüs ile İzmir’e oradan da Bodrum’a geldikleri de öğrenildi. Kaçak göçmenleri kandıran Organizatör; İstanbul’dan İzmir getirdiği göçmenlere İzmir’i Yunanistan olarak gösterdiği Bodrum’u ise Kos adası olarak tanıttığı ortaya çıktı. Organizatörün kişi başı 2 bin dolar aldığı da belirtildi. Kos adasına İtalya diye tanıtan organizatör gazetecilerin sorularını da yanıtsız bırakmadı. Kaptan olmadığını söyleyen Organizatör bende kaçağım diyerek kendini savundu. Milta marinaya getirilen kaçakların ifadeleri alınması için yeminli tercüman çağırıldı. Tercümanın burası Türkiye Cumhuriyeti demesi üzerine kaçak göçmenler yıkıldı. Kendilerini Yunanistan’da zanneden Göçmenler Organizatörün kendilerini kandırdıklarını anlayınca şok oldu. İfadeleri alınan Kaçak Göçmenler Biz burayı Yunanistan biliyorduk, bize burası Yunanistan olduğunu söyledi, nasıl olur biz Türkiye’yi otobüs ile geçtik ifadelerini kullandılar.

Kaçak Göçmenler daha sonra Bodrum Devlet hastanesine götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Oradaki işlemlerinin ardından ise Yabancılar şubesine teslim edilecek olan kaçaklar sınır dışı edilecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA