BUN’DA “İLK DERS” SALİH COŞAR’DAN!

19 Ekim 2015 Pazartesi 14:51
British University of Nicosia’da (BUN) 2015-2016 Öğretim Yılı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Üniversitelerin kuruluşunda büyük katkısı olan, geçmişte Milli Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı görevlerinde de bulunarak ülke yönetimine önemli katkılar koyan aynı zamanda BUN Mütevelli Heyeti Üyesi Sayın Salih Coşar’ın “Üniversitelerin Kuruluşu, Gelişmesi ve KKTC’ye Katkıları” konulu dersiyle başladı.
İlk ders oturumuna BUN Mütevelli Heyeti Üyeleri, BUN Rektörü Prof.Dr. Hasan Ali Bıçak ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet Altınay, Öğretim Üyeleri, İdari Personel ve Öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından BUN tanıtım filmi izlendi. BUN Rektörü Prof.Dr. Hasan Ali Bıçak açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi.
BUN Rektörü Prof.Dr. Hasan Ali Bıçak; British University of Nicosia’nin 2 yıllık kısa bir geçmişi olduğunu ve bu süreçte kaliteden ödün vermediklerini belirtti.
BUN’da görev yapan akademisyenlerin, genç, dinamik ve araştırmacı niteliklere sahip olduklarını, sınıfta aktarılanların sadece eski çalışmalardan derlenen bilgiler olmadığını, akademisyenlerin kendilerini geliştirerek, güncel konuları sınıflarına ve derslerine entegre ettiklerini, akademik üyelerin niteliklerinden övgü ile bahsederek, başarılı bir eğitim için performans ölçümü, öğrencilerin, çalışanların memnuniyetlerinin çok önemli olduğunu kaydetti.
Profesör Bıçak, mezun olan öğrencilerin belirli özelliklere de sahip olacaklarının sözünü verdi. Bunlara örnek olarak; ileri düzeyde İngilizce, bilgisayar kullanımı ve iletişim becerileri ve buna ek olarak uluslararası istidam edilme olanağı da sağlayacaklarını ve bu konuda çok iddialı olduklarını söyledi.
Programlar için Meslek Örgütleri ve Sivil Toplum Kuruluşları’yla istişare halinde olduklarını, müfredatlarını bu kurum ve kuruluşların önerilerini de dikkate alarak hazırladıklarını belirtti.
Öğrenciler için bir çok olanağı aktif hale getirdiklerini, Girne’de bulunan kampüste kafeterya, yemekhane, ve sosyal aktivite kulüplerini hayata geçirerek öğrencilerin temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik güzel çalışmalar yaptıklarını söyledi.
British University of Nicosia’nın Teknolojik altyapısının çok önceden tasarlandığını, bunun üzerine inşaa edilen, Sağlık Bilimleri Fakültesi Laboratuvarları, Mühendislik Fakültesi bünyesinde bulunan tüm bölümlerin laboratuvarları, ayrıca bilgisayar laboratuvarları ve hukuk fakültesi bünyesinde bulunan sanal mahkeme salonunun yeni bir üniversite için büyük bir başarı olduğunu da sözlerine ekledi.
Her sınıfın son teknoloji ürünleriyle modern şekilde donatılmış olduğunu, her sınıfta akıllı tahta uygulaması olduğunu ayrıca yurt dışından gelen ve yurt olanağına ihtiyaç duyan öğrencilere yurt olanağı sağladıklarını da cümlelerine ekledi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde bulunan üniversitelerin kuruluşunda büyük emeği olan geçmişte Milli Eğitim Gençlik Kültür ve Spor Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı görevlerini de başarıyla yürütmüş olan Salih Coşar’ın ilk dersi verecek olmasının British University of Nicosia için büyük anlam ifade ettiğini söyleyerek kendisine ve tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.
Konuşmasına tüm katılımcılara teşekkür ederek başlayan Salih Coşar;
British University of Nicosia’nin kuruluşundan bu yana sadece 2 yıl geçtiğini, öğrencilerin eğitim süresince, hayatlarında bazı sıkıntılar ve problemler yaşamalarının çok doğal olduğunu, zorlu yollardan geçmeden başarıya ulaşmanın ve topluma faydalı bireyler olmanın bu zorluklara göğüs germeden mümkün olmadığını, öğrencilerin British University of Nicosia mezunu olmanın ileriki dönemlerde mutluluğunu ve gururunu yaşayacaklarını söyleyerek sunumuna başladı.
Salih Coşar, Üniversiteleri başarıya götürenlerin, profesörler, akademisyenler ve eğitmenler olduğunu, buna ek olarak çalışanların ve öğrencilerin de bu yolda büyük önem taşıdıklarını söyledi. Artık e-devletin oluştuğunu, neredeyse her alanın elektronikleştiğini, teknolojinin yardımıyla problemlerin belirlenmesi ve çözülmesinin profesyonelleşme yolunda büyük önemi olduğunu, British University of Nicosia’nin teknolojik alt yapısının buna son derece elverişli olduğunu ve geleceğe yönelik çalışmalara ışık tuttuğunu söyledi.
Kısaca Kıbrıs Türk Halkının tarihçesinden bahseden Salih Coşar, ülkemizin daha önce çok zor dönemlerden geçtiğini, tüm ülkede büyük fakirlik hatta açlık olduğunu, ülkemizde sadece bir lisenin bulunduğunu ve bu lisenin İngilizler tarafından yönetildiğini söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin, ilk yıllarda KKTC öğrencilerini destekleyip, kayıtsız ve koşulsuz her hangi bir sınav olmadan üniversitelerine kabul ettiğini, Ada’daki üniversitelerin kurulmasında ve gelişmesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin son derece önemli olduğunu kaydederek Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuzey Kıbrıs’taki eğitim sektörüne her zaman yardım ve destekte bulunduğunu, bugün Kuzey Kıbrıs’ta bir çok üniversite bulunuyorsa bunun bir tesadüf olmadığını, Ana Vatan’ın bu bağlamda katkılarının kesinlikle göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.
British University of Nicosia olarak kaliteli bir Eğitim sunmaktan mutlu ve gururlu olduklarını kaydeden Coşar, tüm öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyerek konuklara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından BUN Rektörü Prof.Dr. Hasan Ali Bıçak, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Altınay’ı kürsüye davet ederek Salih Coşar’a KKTC Yüksek Öğrenim Kurumlarının kurulmasına ve gelişmelerine katkılarından ötürü, birlikte plaket takdim ettiler.
Açılış Töreni katılımcılar için hazırlanan kokteyle sona erdi.
NOTAM’ın aktif hale gelirse Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar ihtimaliNOTAM’ın aktif hale gelmesi durumunda Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar olma ihtimali var19 Mart 2026 Perşembe 13:49KIBRIS
En Fazla Yağış Nereye Düştü?En fazla yağış Alevkayası’nda19 Mart 2026 Perşembe 13:45KIBRIS
Sanayi Odası’ndan elektrik maliyetleri konusunda acil düzenleme çağrısıKıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), üretim sektörünün rekabet gücünü doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri olan elektrik maliyetleri konusunda acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.19 Mart 2026 Perşembe 13:43KIBRIS
Güney Kıbrıs’taki şubat ayı enflasyon oranı yüzde 0.9Güney Kıbrıs’ta 2026 yılı şubat ayındaki aylık enflasyonu yüzde 0.9 olarak açıklandı.19 Mart 2026 Perşembe 13:37GÜNEY KIBRIS
Sahte kira sözleşmesi: 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyorGirne’de sahte kira sözleşmesi düzenleyen ve ikametgah izni temin eden 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyor.19 Mart 2026 Perşembe 13:36KIBRIS
Gazimağusa’da geri geri giden araç yayaya çarptıGazimağusa’da meydana gelen kazada, geri geri seyreden araç 70 yaşındaki yayaya çarptı; yaralı hastanede müşahede altına alındı.19 Mart 2026 Perşembe 13:31GAZİMAĞUSA
Biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiTarım Dairesi’nin gıda denetimlerinde yerli ürünlerden kapya biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi.19 Mart 2026 Perşembe 13:30KIBRIS
Saat icat edilmeden önce insanlar nasıl uyanırdı?Her saat başı metal pimleri düşüren mumlardan, sanayi devrimi İngilteresi'ndeki kapı tokmaklarına kadar, tarih boyunca insanlar zamanında uyanmak için pek çok kurnazca yöntem icat etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:59YAŞAM
İngiliz basını Liverpool'un Galatasaray'ı elemesi hakkında neler yazdı?Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda çeyrek final yolunda Liverpool deplasmanına çıktı. Anfield'taki rövanş maçını 4-0 kaybeden sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:57İNGİLTERE
Koop-Sen, bugünkü grevi kaldırdıklarını duyurduKoop-Sen, hükümet ile yapılan görüşmeler çerçevesinde uzlaşı sağlandığını belirterek, grevi kaldırdıklarını duyurdu.19 Mart 2026 Perşembe 11:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.