28 Mart 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

BÜLENT ECEVİT ANADOLU LİSESİ'NİN HEDEFİ BİRİNCİLİK

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi'nin hedefi Birincilik

05 Mart 2015 Perşembe 23:34

Telsim Freezone 3.Liselerarası Müzik Yarışması için geri sayım başladı

Telsim’in Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlediği Telsim Freezone 3. Liselerarası Müzik Yarışması’nda geri sayım başladı. Yarışmaya katılacak okullar hazırlıklarını sürdürmeye devam ediyor. İki yıl boyunca yarışmanın “En İyi Sahne Performansı” ödülünü okuluna götürmeyi başaran Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’nin yarışmadaki bu yılki hedefi “en iyi orkesta” ödülünü kazanmak.

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Zühre Canatan, yarışmanın müzikle  ilgilenen yetenekli öğrenciler için önemli bir fırsat olduğunu kaydetti. En iyi sahne performansı ödülüne ek olarak, geçen yıl en iyi 3. kız solist ve en iyi 3. enstrüman ödüllerini aldıklarını belirten Canatan, öğrencileriyle  gurur duyduğunu dile getirdi. Canatan, öğrencilerinin yarışmaya çok iyi hazırlandıklarını belirterek, bu yıl yarışmadaki büyük ödülü kazanmayı amaçladıklarını ifade etti.

ÖĞRENCİLER HEM YARIŞACAK HEM DE EĞLENECEK

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Orkestrası 8 kişiden oluşuyor. Solo gitarda Raif Usal, klavyede Gizem Yurdakul, bateride Berke Kayhan, bas gitarda Adam Öznedim, piyano-vokalde Begüm Tekakpınar, kemanda Safiye Piro, trompette Dilan Iğdır ve solist olarak Gizem Varol sahneye çıkacak.

Yarışmada yeteneklerini sergilerken hem yarışıp hem de eğleneceklerini kaydeden öğrenciler, kendilerine bu fırsatı sağlayan Telsim’e ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkür etti.

RAİF USAL: Öğrencilerin yeteneklerini sergileyebildiği çok güzel bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Yarışmaya üçüncü kez katılıyorum. İki senedir en iyi sahne performansı ödülünü alıyoruz. Umuyorum ki okuldan mezun olacağım bu yıl birincilik ödülünü kazanacağız.

GİZEM YURDAKUL: Yarışmaya geçen yıl ilk kez seyirci olarak katılmıştım. Bu yıl yarışmacı olarak katılacağım için çok heyecanlıyım. Birinci olmayı çok istiyoruz.

BERKE KAYHAN: Genç müzisyenlerin önünü açan bir yarışma düzenlendiğini düşünüyorum. Yarışmada bu yıl ilk kez sahneye çıkacağım. İddialıyız ve diğer okulların da iyi  hazırlandığını düşünüyoruz.

ADAM ÖZNEDİM: Geçen yılki yarışmada çok eğlendik ve güzel ödüllerle ayrıldık. Yarışmada takım ruhunu yaşıyor ve ileriki hayatımız için önemli bir sahne deneyimi kazanıyoruz.

BEGÜM TEKAKPINAR: Yarışmaya bu yıl ikinci kez katılıyorum. Sahneye çıkma korkumu bu yarışma sayesinde yendim. Ben konservatuvarda müzik eğitimi almayı hedefliyorum. Geleceğim için çok faydalı bir yarışma olduğunu düşünüyorum.

SAFİYE PİRO: Öğrencilerin sahnede müzik aracılığıyla biraraya geldiği çok güzel bir yarışma olduğunu düşünüyorum. Geçen yıl yarışmaya seyirci olarak katıldım ve sahnedekilerin yerinde olmak istedim. Bu yıl sahnede olacağım için heyecanlı ve mutluyum.

DİLAN IĞDIR: Bu yarışmada yeteneklerimi sergileyebileceğim ve arkadaşlarıma kendimi gösterip sosyalleşebileceğim.

GİZEM VAROL: Yarışma bize yeteneklerimizi gösterebileceğimiz ve yarışırken eğlenebileceğimiz bir ortam sunuyor. Grup olarak yarışmaya çok iyi hazırlandık. Heyecanlı ve mutluyuz.

Bu yıl 14 okulun 16 grupla katılacağı Telsim Freezone 3. Liselerarası Müzik Yarışması iki aşamada gerçekleşecek. İlk aşama Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde 20 Mart'ta seyircisiz olarak düzenlenecek ve  değerlendirmenin yüzde 80'ini oluşturacak. Büyük final ise 27 Mart’ta Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda seyircili olarak gerçekleşecek ve değerlendirmenin yüzde 20’sini oluşturacak.

"Müziğinle Özgürleş" sloganıyla düzenlenen yarışmada bu yıl 7 kategoride ödüller verilecek: "orkestra", "kız solist", "erkek solist", "sahne performansı", "enstrüman" "icra" ve "basın jüri özel ödülü".

KKTC'de birinci olan okulun grubu hem büyük ödül piyanonun sahibi olacak, hem de 25 Nisan'da, Türkiye'deki Vodafone Freezone 18. Liselerarası Müzik Yarışması'nın finalinde KKTC'yi temsil edecek.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA