26 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa21°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele21°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara20°C

BU AYRILIK OLMADI

Bu ayrılık olmadı

01 Eylül 2014 Pazartesi 14:04

 Henüz hayatının baharında olan Asya Rıdvanoğlu’nun yaşamını kaybettiği trafik kazasında sürücünün 111 miligram alkol tesiri altında olduğu öğrenildi. Polis olayla ilgili geniş çaplı araştırmasını sürdürürken, mahkeme sürücü için 3 gün tutukluluk emri verdi.

 

(Kamalı Haber)

Lefkoşa Metehan Bölgesinde meydana gelen trafik kazasında 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun hayatını kaybetmesi ülke genelinde büyük üzüntü yarattı. Polisten verilen bilgiye göre, Pazar gününün ilk dakikalarında, Metehan’ı Alayköy’e bağlayan Kemal Şemiler Caddesi üzerinde, alkollü olduğu ifade edilen A.A.Z isimli 20 yaşındaki erkek sürücü yönetimindeki MR 575 plakalı salon araç, yaya olarak yola çıkan Rıdvanoğlu’na çarptı. Kaza sonucu Asya Rıdvaoğlu olay yerinde yaşamını yitirdi.

Açıklamada araç sürücüsünün kaza esnasında 111 miligram alkol tesiri altında olduğu, dikkatsiz ve süratli bir şekilde batı istikametine doğru seyrettiği kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma ise devam ediyor.

ASYA 1MAHKEMEYE ÇIKARILDI

Lefkoşa’da Pazar gününün ilk dakikalarında meydana gelen ölümlü trafik kazası ile ilgili olarak araç şoförü tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede konu ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Trafik Şubesinde görevli polis memuru Faris Eserbaş kazayla ilgili bulguları aktardı. Eserbaş, zanlı A.A.Z’nin dün sabaha karşı saat 00.05 sıralarında, Lefkoşa’da Kemal Şemiler Caddesi (Kermiya – Alayköy yeni yolu) üzerinde yönetimindeki araç ile alkollü bir şekilde seyrettiği sırada yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan  maktul 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’na çarparak ölümüne sebep olduğunu söyledi. Maktulün olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirten polis memuru Faris Eserbaş, zanlının kaza sonrasında tutuklandığını belirtti. Zanlının hastanede yapılan kontrol neticesinde gözlerinin bozuk olduğunu ve araç kullanırken gözlük veya lens kullanması gerektiğinin tespit edildiğini söyleyen Eserbaş, ancak zanlının görmesine yardımcı olacak ne gözlük nede lens kullandığını belirtti. Polis memuru olay yerinde bulunan görgü tanıklarının olduğunu ve ifadelerinin alınacağını kamera kayıtlarının inceleneceğini belirterek zanlının tahkikatın salimen yürütüle bilmesi için 3 gün süre ile poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.

Yargıç Fisun Cemaller zanlının tahkikat maksatlı 3 gün süre ile polis nezaretinde tutuklu kalmalarına emir verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA