29 Mart 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

“BRUNSON BIRAKILDI” HABERİNİ YAPAN GAZETECİLERE DAVA AÇILDI

Tutukluluğu iki ülke arasında krize yol açan Rahip Brunson yurt dışı yasağı kaldırılarak serbest bırakılırken, Brunson hakkında haber yapan Cumhuriyet Gazetesi muhabirlerine dava açıldı.

“Brunson bırakıldı” haberini yapan gazetecilere dava açıldı

13 Ekim 2018 Cumartesi 11:35

Tutukluluğu ev hapsine çevrilen ve FETÖ ile PKK adına suç işlediği gerekçesiyle yargılanan Rahip Brunson son duruşmada serbest bırakıldı. Brunson’un yurt dışı yasağı da kaldırılırken, kendisi hakkında haber yapan Cumhuriyet Gazetesi muhabirlerine ise dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Cumhuriyet Gazetesi muhabirleri Alican Uludağ ve Duygu Güvenç hakkında ‘yargıyı aşağılama’ suçundan iddianame hazırladı. ‘ABD ayarlı adalet’, ‘Rehine diplomasisi çökerken’, ‘Tutan da bırakan da yargı mı devlet mi’ başlıklı haberler ‘Devletin yargı organlarını alanen aşağılama’ olarak değerlendirildi.
Evrensel’in aktardığına göre, Cumhuriyet Gazetesi yargı muhabiri Alican Uludağ verdiği ifadede haberinde herhangi bir şekilde yargıyı aşağılama içeren bir ibare bulunmadığını ve böyle bir amacının olmadığını söyledi. Haberin güncel bir tartışmaya katkı sunmak amacıyla gazetecilik faaliyeti kapsamında yazılmış bir yazı olduğunu belirten Uludağ suçlamaları reddetti.

Cumhuriyet Gazetesi diplomasi muhabiri Duygu Güvenç ise “Rehine diplomasisi çökerken” başlıklı haberinin yargının yanı sıra iki ülkenin ilişkilerini doğrudan ilgilendirdiğini, gazetecilik faaliyeti içerisinde yaptığı eleştiri hakkının kullanılmasına ilişkin bir yazı olduğunu söyledi. İddianameyi kabul eden İstanbul 2. Asliye Mahkemesi davanın açılmasına karar verdi. Davanın ilk duruşması 20 Aralık 2018’de görülecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA