18 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele25°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara23°C

BRİTİSH UNİVERSİTY OF NİCOSİA BURS SINAVI YARIN

British University of Nicosia (BUN) Genel Sekreteri Tuncer Hasan Tuncergil, 2016-2017 Akademik Yılı için Burs Sıralama ve Yerleştirme Sınavı’nın Cuma günü 10.00 – 12.00 saatleri arasında BUN Girne Kampüsü’nde gerçekleştirileceğini bildirdi.

British University of Nicosia burs sınavı yarın

08 Haziran 2016 Çarşamba 12:08

 

Tuncergil yazılı açıklamasında, “BUN burs sınavına KKTC vatandaşı lise mezunu veya mezun adayı öğrenciler ile lise öğrenimini kesintisiz olarak (4 yıl) KKTC’de tamamlayarak mezun olan veya mezun olacak TC vatandaşı öğrenciler de girebilecektir” dedi ve şunları belirtti:

“Ancak TC uyruklu öğrencilerin üniversitemize kayıt yapabilmesi için ÖSYM tarafından üniversitemiz programlarına yerleştirilmesi gerekmektedir. ÖSYM tarafından üniversitemize yerleşmeyen TC vatandaşı öğrenciler kayıt yapamaz. BUN tarafından yapılacak Burs Sıralama ve Yerleştirme Sınavı sonucunda TC uyruklu öğrencilerin bursu, ÖSYM yerleşmesi sonucunda geçerli olacaktır.” ifadelerine yer vermiştir.

Sınava girecek olan öğrencilerin, sınav günü saat 09.30’da sınav merkezinde hazır bulunmalarını, yanlarında kimlik kartlarının ve sınav giriş belgesinin olması gerektiği, ada genelinde ana noktalardan sınav günü sabah 08.00’de ücretsiz servis imkanı bulunduğu vurgulanmıştır. 
Burs sınavına katılan öğrencilerin seçebileceği programlar aşağıda verilmektedir. KKTC vatandaşı öğrencilerimiz tüm programları seçebilir. TC uyruklu öğrencilerin ÖSYM tarafından yerleştirilebileceği bölümler (*) ile belirtmiştir.

4 YILLIK PROGRAMLAR

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) (Türkçe) (*)
Özel Eğitim Öğretmenliği (Türkçe)
Hukuk (Türkçe)
İşletme (Türkçe)  (*)
İşletme (İngilizce) (*)
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği  (İngilizce)
Turizm ve Otelcilik (İngilizce)
Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği (İngilizce)
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği (İngilizce)
 Mekatronik Mühendisliği (İngilizce) 
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon  (Türkçe)
Hemşirelik  (Türkçe) (*)
Hemşirelik  (İngilizce)

2 YILLIK PROGRAMLAR (TÜRKÇE)

Anestezi
Fizyoterapi (*)
İlk ve Acil Yardım
Lojistik (*)
Adalet  (*)

Burs ve Giriş Sınavı ile ilgili detaylı bilgi, BUN Girne Ozanköy Kampüs Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nden, info@bun.edu.tr adresinden, +90 392 650 00 00 veya +90 548 835 73 00 numaralı telefonlardan alınabilir.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA