29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

BORSA TOPARLANMA EĞİLİMİNDE

Borsa toparlanma eğiliminde

04 Haziran 2013 Salı 12:00

Türkiye'de bir haftadır devam eden eylemler ve protestolar sonrası Borsa İstanbul, dünkü yüzde 10'u aşan kaybın ardından bugüne yüzde 2'ye yakın primle başladı.

Seans içinde Borsa'da yükseliş yüzde 4'e vardı.

BIST100 endeksi haftanın ilk gününde hafta sonunda Türkiye genelinde devam eden eylemlerin siyasi belirsizliğe yönelik soru işaretleri yaratmasının etkisiyle yüzde 10'nun üzerinde değer kaybetti.

Son 10 yılda görülen en büyük düşüşlerden birine imza atan Borsa İstanbul'da bugün seans iyimser bir bekleyiş vardı.

Dün ilk seansa düşüşle başlayan Borsa, Başbakan Recep tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ardından beklediği iyimser havayı yakalayamamış ve piyasalar bir dalgalanma daha yaşamıştı.

Gül Arınç görüşmesi etkili olacak

Bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın görüşmeleri sonrasında yapılacak basın toplantısında verilecek mesajların piyasanın yönü açısından belirleyici olması bekleniyor.

63 milyar TL eridi

Haftanın ilk işlem gününde meydana gelen sert düşüşle, geçtiğimiz Cuma günü piyasa değeri 614 milyar TL olan BIST'in piyasa değeri yaklaşık 63 milyar TL erimiş oldu. Borsa en son 2003 yılında 3 Mart tezkeresinin Meclis'te reddedilmesi sonucu yüzde 12,49 kayıp yaşamıştı.

Öte yandan TL Amerikan doları karşısında büyük değer yitirdi. Cuma günü 1,8683 seviyesinde işlem gören dolar/TL dün sabah 1,90 seviyesine ulaştı. En son Ocak 2012'de bu seviyeyi gören dolar gün sonunda 1,8905 seviyesindeydi.

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi güne yüzde 6,46 seviyesinden başladıktan sonra bu seviyeden gelen alımların etkisi ile yüzde 6,32 seviyesinde dengelendi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA