29 Mart 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa18°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele18°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

BORAJET KKTC’YE İLK UÇUŞUNU YAPTI

Borajet KKTC’ye ilk uçuşunu yaptı

12 Temmuz 2014 Cumartesi 12:40

Borajet yenilenen filosuyla KKTC’ye ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Kayseri’den ilk seferini yapan Borajet uçağı dün saat 15.35’de indiği Ercan Havalimanı’nda törenle karşılandı ve iki itfaiye aracının havaya fırlattığı suların altından geçerek durdu.

Törende hazır bulunan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Borajet uçağına binerek Borajet Ticari Başkanı Onur Akgül’den uçak hakkında bilgi aldı.

Basın toplantısı

Daha sonra Ercan VİP salonunda basın toplantısı düzenleyen Kaşif, seferlerin artmasıyla KKTC turizminin yanı sıra ekonomisine de büyük katkı sağlanacağını kaydetti.

Borajet’in haftada üç gün dört noktadan direk yolcu taşıyacağına dikkat çeken Kaşif, uçak filolarına bir yenisinin daha eklenmesinin önemli olduğunu belirtti.

Uçağın koltuk sayısının az olmasından dolayı çok rahat seyahat edilebileceğini dile getiren Kaşif, kısa sürede bu destinasyonların artacağını, bunlar da artıkça ülke turizm ve ekonomisine büyük fayda sağlanacağını kaydetti.

Yeni ercan inşaatı en kısa sürede başlayacak

Kaşif, yeni Ercan Havalimanı inşaatının tellemesinin yapıldığını, mahkemelik olan hangar sorununun giderildiğini, bu nedenle de hangarın yıkımına en kısa sürede başlanacağını söyledi.

Öncelikle pist yapımına başlanacağını, akabinde de yani  terminal binasının yapılacağını kaydeden Kaşif, “Artık ortada bir sorun kalmadı” ifadelerini kullandı.

Borajet uçuş fiyatlarının nasıl olacağının sorulması üzerine ise Kaşif, uçağın küçüklüğü ve harcadığı yakıt miktarının daha az olmasının uçağın giderlerini azalttığını,  bundan dolayı da uçak biletlerinin daha ekonomik olabileceğini düşündüğünü kaydetti.

Borajet haftanın üç günü KKTC’ye uçacak

Borajet uçağı, haftanın üç günü yani her Pazartesi, Cuma ve Pazar günleri karşılıklı olarak Bursa, Kayseri, Trabzon ve İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan  KKTC’ye direkt uçacak.

Seferler Borajet’in yenilenen filosundaki, Embraer E 190 jet motorlu uçaklarıyla yapılacak. İlk defa Borajet ile Türk Sivil Havacılığı’nda kullanılmaya başlanılacak Embrear E 190 uçaklarının, konforu ve sürati ile öne çıktığı ifade edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA