29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

BONZAİ ZANLILARI TEMİNATA BAĞLANDI

Bonzai zanlıları teminata bağlandı

18 Aralık 2015 Cuma 09:30

Lefkoşa’da 7 – 11 Aralık tarihleri arasında meydana gelen kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf suçları ile ilgili olarak tutuklu bulunan zanlılar Gökhan Binici, Ayhan Yumuşak, Arzu Yazıcı ve Orhan Şekerci teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis çavuşu Barış Duman olayla ilgili bulguları aktardı. Duman, huzurda bulunan zanlılar Gökhan Binici, Ayhan Yumuşak, Arzu Yazıcı ve Orhan Şekerci’nin Lefkoşa’da 7-11 Aralık tarihinde meydana gelen kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Polis çavuşu zanlılar Gökhan Binici ve Ayhan Yumuşak’a tasarruflarındaki uyuştururu maddeleri Arzu Yazıcı’nın verdiğinin tespit edildiğini söyledi. Polis yürütülen ileri soruşturmada ise Arzu Yazıcı’nın evinde bulunan 4 gram ağırlığındaki uyuşturucu maddeler ile Yumuşak ve Binici’ye verdiği maddeleri 12 gram olarak Orhan Şekerci’den aldığı beyanında bulunduğunu söyledi.

Polis Çavuşu Barış Duman mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını, zanlı Ayhan Yumuşak’ın TC vatandaşı olduğunu ve KKTC’de kaçak olarak bulunduğunu diğer zanlıların ise KKTC vatandaşı olduğunu belirterek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile zanlı Yumuşak’ın 1 ayı geçmeyen bir süre cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak beklemesine emir verdi. Kıdemli Yargıç ayrıca diğer zanlıların ise yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve zanlı Binici’nin 3 bin TL, zanlı Yazıcı ile Şekerci’nin ise 5’er bin TL nakdi teminat yatırmasına ek olarak 1 er kefilin 50’şer bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Evrim Kamalı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA