19 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa17°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele17°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

BONZAİ ZANLILARI CEZAEVİNDE BEKLEYECEK

Bonzai zanlıları cezaevinde bekleyecek

31 Aralık 2015 Perşembe 09:32

Lefkoşa’da 22 Aralık tarihinde öğle saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda kullanımlarındaki araç içerisinde 135 gram paketlenmiş sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunan zanlılar Sıbghat Ullah ve Ahmed Ammar teminata bağlanmak üzere dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis çavuşu Ali Gürkut olayla ilgili bulguları aktardı. Gürkut huzurda bulunan zanlılar Sıbghat Ullah ve Ahmed Ammar’ın alınan ihbar üzerine Lefkoşa’da Kızılbaş bölgesinde durdurulduklarını ve araçlarında yapılan aramada arka koltukta poşet içerisinde 49 paket ve şoför koltuğu altında da poşet çerisinde 50 paket sentetik cannabionit türü uyuşturucu bulunduğunu söyledi.

Polis çavuşu toplamda 99 paket olan uyuşturucu maddelerin 135 gram ağırlığında oldukların belirterek mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını söyledi. Polis zanlıların gönüllü ifade verdiğini ve işledikleri suçu kabul etmediklerini söyledi. Polis Çavuşu Ali Gürkut zanlıların ülkemizde hiçbir yasal bağı olmadığını ve kaçma ihtimallerinin yüksek olduğunu belirterek tutuklu yargılanmalarını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile 2 ayı geçmeyen bir süre merkezi ceza evinde hükümsüz tutuklu olarak beklemelerine emir verdi.

Evrim Kamalı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA