28 Mart 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

BMGK: VAROŞA İLE İLGİLİ 550 VE 789 SAYILI KARARLARA AYKIRI OLAN EYLEMLER YAPILMAMALIDIR

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin BM Güvenlik Konseyi (BMGS) nezdindeki başvurusu, Güvenlik Konseyi’nin çarşamba günkü toplantısı sırasında basına kapalı olarak gayri resmi görüşüldü.

BMGK: Varoşa ile ilgili 550 ve 789 sayılı kararlara aykırı olan eylemler yapılmamalıdır

10 Ekim 2019 Perşembe 16:56

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin BM Güvenlik Konseyi (BMGS) nezdindeki başvurusu, Güvenlik Konseyi’nin çarşamba günkü toplantısı sırasında basına kapalı olarak gayri resmi görüşüldü.
 
BMGK üyeleri arasında yapılana gayri resmi istişarelerin ardından, BM Güvenlik Konseyi Dönem Başkanı, Güney Afrika'nın BM Daimi Temsilcisi Jerry Matjila, Konsey üyeleri adına bir açıklama yayımlayarak, BM Güvenlik Konseyi’nin 550 ve 789 sayılı kararlara aykırı olan her hangi bir eylemin yapılmaması gerektiğini söyledi.
 
Açıklamada, BMGK üyelerinin Birleşmiş Milletler Siyasi İşler Genel Sekreter Yardımcısı Oscar Fernandez-Taranco tarafından Kıbrıs’taki son durumla ilgili yapılan bilgilendirme için Konsey üyelerinin memnuniyeti ifade ettikleri belirtildi.
 
BMGK üyeleri, Varoşa ile ilgili kararlarının uygulanmasının önemine işaret ederek “2483 (2019) sayılı kararı teyit ettiler; Kıbrıs sorununa BM kararları temelinde, siyasi eşitlik ile iki bölgeli, iki toplumlu federal, kapsamlı, daimi ve adil bir çözüm bulunmasının önemine işaret ettiler.
 
Üyeler, tüm taraflardan yapıcı bir şekilde ve acil olarak katkıda bulunmaları, bir anlaşmanın bulunmasını olumsuz etkileyecek tüm retorik ve eylemlerden kaçınılması çağrısında bulundular.  
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA