23 Nisan 2024
  • Lefkoşa12°C
  • Mağusa15°C
  • Girne15°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele15°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara11°C

BKP'DE GENEL BAŞKAN YENİDEN İZCAN

Birleşik Kıbrıs Partisi’nin (BKP) dün yapılan 4’üncü olağan kurultayında parti genel başkanlığına yeniden İzzet İzcan seçildi. Kurultayda parti meclisi ve onur kurulu üyeleri de belirlendi.

BKP'de Genel Başkan yeniden İzcan

21 Haziran 2016 Salı 09:55

 

BKP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre Genel Başkan İzzet İzcan kurultayın açılışında bir konuşma yaptı.

BKP’nin kurulduğu 2002 yılından bu yana adına yaraşır bir şekilde Birleşik Kıbrıs’ı hayata geçirmek için yoğun bir çalışma içinde olduğunu belirten İzcan, partinin vizyon ve misyonundan söz etti, “BKP sömürünün her türlüsüne karşı çıkmıştır” dedi.

İzcan, “BKP, Kıbrıs’ın geleceği ve bütün emekçilerin birliği için, Kıbrıslıları Kıbrıslı Türk, Rum, Ermeni, Maronit ve Latin diye ayırmadan siyasetin merkezine koyarak barış, demokrasi ve kardeşlik bayrağını yükseklere taşıdı” vurgusunda bulundu.

BKP’nin toplumsal muhalefetin örgütlenmesi için yoğun bir çalışma içine girdiğini, barış, demokrasi ve emek yanlısı örgütlerle ittifak kurarak hayatın her alanında mücadeleye katıldığını söyleyen İzcan, ülkede var olan sistemi eleştirdi.

“KİMLİĞİMİZ BÜYÜK BİR SALDIRI ALTINDA”

İzzet İzcan, “Temel hedef Kıbrıs Türk toplumunu asimile ederek varlık ve kimliğini ortadan kaldırmaktır. Kimliğimiz büyük bir saldırı altındadır. Bunu yapanlar ülkemizi her şeyiyle egemenlikleri altına almaya çalışan Ankara’daki yayılmacı iktidarlar ve onların yerli işbirlikçileridir” görüşünü de savundu.

Güney Kıbrıs’tan AKEL, DİSİ, PEO, EDON, Türkiye’den HDP, 78’liler Vakfı, Yunanistan’dan Yunanistan Komünist Parti, Kıbrıs’ın kuzeyinden siyasi parti temsilcileriyle sendika ve sivil toplum örgütü yetkililerinin konuk olduğu kurultayda 78’ler Vakfı Başkanı Celalettin Can, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil de söz aldı.

Arından BKP’nin Parti Meclisi ve Onur Kurulu üyeleri belirlendi.

İzzet İzcan’ın genel başkanlığına seçildiği BKP’nin Parti Meclisi üyeleri şöyle açıklandı:

“Abdullah Korkmazhan, Ayten Giritli, Ahmet İşbeceren, Abdulhakim Kızartıcı, Arif Okcu, Ali Polili, Ali Fegan, Bülent Ufuk Bulli, Bora Asena, Çağda Haşimoğulları, Derviş Okan Ünlüyol, Emin Taşker, Hüseyin Yılmaz Yaşarcan, Kemal Gülercan, Naci Arsaç, Salih Efendi, Salih.R.Vedat Sonüstün, Sunalp Asena, Uğur Sadi Sönmez ve Yazgülü Gürbudak”

BKP’nin Yüksek Onur Kurulu üyeleri ise şöyle duyuruldu:

“Ahmet Aziz Kutlay, Bahire Korel, Fatma Alçıcıoğlu, İncilay Eren ve Mehmet Kızıldere.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA