BKP KTÖS’Ü ZİYARET ETTİ
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) bugün Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nı (KTÖS) ziyaret etti.

13 Aralık 2018 Perşembe 14:05
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) bugün Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nı (KTÖS) ziyaret etti.
Ziyarette BKP Genel Başkanı İzzet İzcan ve KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil basına açıklamada bulundu.
İzcan ve Elcil, Kıbrıs sorununda kritik bir döneme girildiğini belirterek, federal çözümün sağlanması adına mücadelenin yükseltilmesi ve bu yönde çözüm isteyenlerin bir araya gelerek sokağa inmesi gerektiğini kaydettiler.
İZCAN
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, siyasi partileri ziyaretleri çerçevesinde barış, demokrasi, emekten yana sendikaları da ziyaret edeceklerini, bu çerçevede bugün KTÖS ile görüşme yaptıklarını belirtti.
İzcan, önemli bir dönemeçten geçildiğini, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’un gelişiyle bundan sonraki sürecin belirleneceğini söyledi.
“Bu belirlenecek olan süreç ya federal bir çözüm için hareket edilecek ve Gutteres Belgesi çerçevesinde görüşme süreci yeniden tesis edilerek,kısa zaman içinde uluslararası konferans toplanacak ya da bunun alternatifi kaostur, taksim politikalarıdır” diyen İzcan, ciddi bir ikilem ile karşı karşıya kalındığını belirtti.
İzcan, doğalgaz sorununun da ciddi bir sorun olarak ortada durduğunu ifade etti.
Federal çözüme karşı çıkanların giderek yükselen bir sesle görüşlerini dile getirdiklerini söyleyen İzcan, UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rum lider Nikos Anastasiadis’in açıklamalarını eleştirdi.
Çözüm isteyenlerin bir araya gelerek sokağa inmesi ve federal çözüme destek vermesi gerektiğini dile getiren İzcan, bunu sağlamak için çalıştıklarını belirtti.
İzcan, demokrasi, barış ve emekten yana olanların mücadele bayrağını yükseltmesi çağrısında bulundu.
ELCİL
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de kritik bir dönemden geçildiğini, esas sorunun Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğü ve “Türkiye Cumhuriyeti’nin işgali sorunu” olduğunu savundu.
Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili “adanın koloni olması veya ortak birleşik Kıbrıs’ın yaratılması noktasında” bulunulduğunu söyleyen Elcil, Kıbrıs Türk halkının kültürü ve kimliğinin yokoluş ile karşı karşıya kaldığını ileri sürdü.
Hükümetin savunma masraflarını ödediğini ve bu konuda doğru bilgiyi vermediğini savunan Elcil, “Besleme değil besleyen durumundayız” dedi.
İki ayrı devlet tezinin Türkiye’nin Kıbrıs konusundaki resmi tezi haline geldiğini söyleyen Elcil, doğalgaz ile ilgili de Kıbrıs Türk toplumunun dışlanarak Rum liderliği ile Türkiye Cumhuriyeti arasında paylaşımlar yapıldığını savundu.
UBP Genel Başkanı Ersin Tatar’ı ve Türkiye temaslarını eleştiren Elcil, Tatar’ın “Türkiye’nin kuklası” olduğunu iddia etti.
Ortak bağımsız birleşik Kıbrıs hedefinden sapmamak bu yönde çaba harcamak gerektiğini söyleyen Elcil, BKP’nin bu konuda ortaya koyduğu net duruşu selamladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hava sabah yer yer sisli, hafta boyunca genellikle açık ve parçalı bulutluHava sabah yer yer sisli, hafta boyunca genellikle açık ve parçalı bulutlu17 Nisan 2025 Perşembe 07:53KIBRIS
Gönyeli ve İskele’de elektrik kesintileri gerçekleşecekGönyeli ve İskele’de elektrik kesintileri gerçekleşecek17 Nisan 2025 Perşembe 07:52KIBRIS
Bakanlar Kurulu, 206 yabancı uyruklu kişiye taşınmaz mal satın alma izni verdiBakanlar Kurulu, 206 yabancı uyruklu kişiye taşınmaz mal satın alma izni verdi17 Nisan 2025 Perşembe 07:51KIBRIS
ARUCAD, Dünya Sanat Günü'nde Girne Ramadan Cemil Meydanı'ndaydıArkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD), 15 Nisan Dünya Sanat Günü'ne özel olarak Girne Ramadan Cemil Meydanı'nda anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.16 Nisan 2025 Çarşamba 17:32ARUCAD
Gavcar Mantarından Ayrelliye Kıbrıs Otlarıyla Sürdürülebilir SofralarKıbrıs’ın zengin florasında doğal olarak yetişen yenilebilir otlar, tarihsel, kültürel ve besleyici değerleriyle 3. Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi Habitat Cyprus 2025’te öne çıktı.16 Nisan 2025 Çarşamba 17:28YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
AYM'nin Can Atalay kararı TBMM'de okundu, kriz çıktıAKP'den "Gülizar Biçer Karaca, Meclis Başkanvekilliği görevinden alınsın" talebi16 Nisan 2025 Çarşamba 17:26TÜRKİYE
Erhürman: Hiç kimsenin haddini aşarak bu halka hakaret etmesine izin vermeyiz“Diyalog ve diplomasi her zaman iyidir”16 Nisan 2025 Çarşamba 17:18KIBRIS
Cezaevinde rahatsızlanan Tevfik Kuyucuoğulları, hayatını kaybettiLefkoşa ve İskele’de biri cezaevinde olmak üzere iki kişi hayatını kaybetti.16 Nisan 2025 Çarşamba 11:33KIBRIS
Girne’de iş kazası: 3 metre yükseklikten düştü, yaralandıGirne’de yapımı devam etmekte olan bir apartmanın inşaat alanı içerisinde dün saat 14.00 sıralarında iskele üzerinde kalıp kuran Yaşar Azatlı (E-27), dengesini kaybederek yaklaşık 3 metre yükseklikten zemine düşmesi sonucu yaralandı.16 Nisan 2025 Çarşamba 11:26GİRNE
İskele’de Kumarhane denetimi!Kumarhanelerde gerçekleştirilen denetimlerde ise, kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan 17 kişi tespit edilerek, aleyhlerinde yasal işleme gidildi.16 Nisan 2025 Çarşamba 11:25İSKELE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs