20 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa19°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele19°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

BKP: “KADIN SIĞINMA EVİ’NİN KAPATILMASININ HİÇBİR İZAHI OLAMAZ”

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Kadın Meclisi Sözcüsü Hediye Yiğiter, Kadın Sığınma Evi’nin kapatılmasının hiçbir izahı olamayacağını belirterek, bu yanlıştan biran önce dönülmesi gerektiğini kaydetti...

BKP: “Kadın Sığınma Evi’nin kapatılmasının hiçbir izahı olamaz”

12 Temmuz 2016 Salı 16:02

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Kadın Meclisi Sözcüsü Hediye Yiğiter, Kadın Sığınma Evi’nin kapatılmasının hiçbir izahı olamayacağını belirterek, bu yanlıştan biran önce dönülmesi gerektiğini kaydetti.

Yiğiter yaptığı açıklamada, Kıbrıs’ın kuzeyinde şiddete uğrayan kadınların devletin güvencesinde yaşamını sürdürebileceği bir yapının bulunmadığını belirterek, bu güne kadar  Sosyal Riskleri Önleme Vakfı gönüllülerinin ayakta tuttuğu tek kadın sığınma evinin kapatılmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Yiğiter, “Devlet kendi koruyamadığı gibi, yüzlerce kadın ve çocuğa kapılarını açan tek sığınma evinin de kapatılmasına neden olarak,  bu kadın ve çocukları sahipsiz ortada bırakmıştır. Bu yanlış karardan bir an önce dönülmelidir” dedi.

Yetkili mercilerin Sosyal Riskleri Önleme Vakfı’nın (SORÖV) yıllardır gönüllülükle yürüttüğü Kadın Sığınma Evi faaliyetlerinin  neden durduğunu kamuoyuna açıklamak ve mağdur olan  kadın ve çocukların güvenlik, barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak zorunda olduğunu ifade eden Yiğiter, Kuzey Kıbrıs’ta sosyal devletin gereklerinin yerine getirilmediği gibi, devlet yerine hizmet vermeye çalışan sivil toplum örgütlerinin de haksız muamelelere maruz kaldığını kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA