28 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

‘’BİZ BİRBİRİMİZE YETERİZ’’

‘’Biz birbirimize yeteriz’’

23 Kasım 2015 Pazartesi 13:23

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli Nitovikla Hotel’de basın toplantısı düzenledi. Saat 10:00’da başlayan basın toplantısında Nitovikla Hotel sahibi Zekai Altan’da hazır bulundu.

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli bugün Nitovikla Hotel’de yaptığı basın açıklamasında ‘’özel ilgi turizmine dikkati’’ çekerek, yıllardır Kumyalı’da özel ilgi turizmi yapan Zekai Altan’nın yaşadıklarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Sarıçizmeli şu açıklamaları yaptı;

‘’Ülkemizde ‘’turizm’’ yapmaya çalışan, özel ilgi turizmine öncülük yapan, eko agro turizmin yayılmasında ve kurumsallaşmasında varını yoğunu ortaya koyup usanmadan, bıkmadan ayakta durmaya çalışan Zekai Altan ve ailesinin yarattığı bu eserin geldiği fiili durumu, bir haykırışı duyurmamızda katkı koymanızdan dolayı teşekkür ederiz.

Nitovikla, ülkemizde olması gereken bir turizm şeklinin tanıtılmasına, öncülük ederek bir ilk olmuştur.

Yıllardır tüm tanıtım filmlerinde, burası ya da burası ile yani konsepte bir turizm otelin görüntüsü üzerinden ülkemizin tanıtım yapılmıştır. Yurt dışında ülke turizmimiz tanıtılırken, kendi kültürümüzü ve yaşantı biçimimizin öne çıktığı bir model izlenmektedir ama fiiliyatta bu ülkede bu turizm modeli hiçbir ilgi görmemektedir. Bu ilgisizlik, ciddi erozyon ve inanç kaybı sadece Nitovikla’yı değil, ekmek parası kazanmaya çalışan diğer yatırımcıları da ayni şekilde etkilemiştir. Karpaz’ın doğal güzelliklerinin, Karpaz insanının sosyal hayatının ve doğasının öne çıktığı ‘’turizmi’’ bizler batırdık. Bu turizm şekli iflas etmiştir. Son birkaç gündür yaşanan bu trajedi, bunun en iyi göstergesidir. Sadece Nitovikla Hotel yanmamıştır, burada yanan bu ülkede bir grup inançlı insanın hayalleri de yanmıştır. Nitovikla’da yaşanan olay, bu bölgede kurgulamaya çalıştığımız turizmin iflas ettiğinin göstergesidir.

Bu turizm modeli; bugünkü hükümet programında yer alan, hayata geçmemiş, geçirilememiş, sadece programda yazılı olarak durmaktadır. Herhangi bir girişim bugüne kadar yapılmamıştır, bugünden sonra da yapılacağına inancım yoktur. Çok ümitsiz bir gerçekle karşı karşıyayız. Yerel yönetimler, bu gibi işletmeleri çok önemsiyor. Bu işletmelerimizin ayakta kalması ve bölgenin gelişimine katkı sağlamaları için elimizden gelen katkıyı da koyacağız.

Bu işletmelerin hayta ve ayakta kalabilmeleri için ve ülkemizin turizm adına tanıtılması ve geliştirilmesi için hükümetlerin bizim verdiğimiz değerin orantısında bir değer vermeleri gerekmektedir. Biz belediye olarak Nitovikla’yı eksi haline getireceğiz. Bugün sözün bittiği yer değildir, esas bugünden sonra söyleyeceklerimiz vardır. Biz kaybetmedik, Nitovikla da kaybetmedi. Bizim bölgemizde olan yatırımcılar bugünden sonra söyleyecek çok şey bulacak. Biz belediye olarak elimizden geldiğince imkanlarımızı zorlayarak tüm desteğimizi koyacağız. Bu bir odanın ya da bir binanın tamir edilmesi ile olacak bir şey değildir. Kaybedilen ümitlerin, kırılan kalplerin burada ve önümüzdeki diğer işletmelerde halkımızın desteği ile yeniden nefes alması, bu işletmelerin turizme katkı sağlaması gerekmektedir.

Travmanın yaşatılmasında etkisi olan dava masraflarının çözümü yani maddi boyutu turizm bakanımızın girişimleri ve duyarlı vatandaşlarımızla giderilecektir. Ancak bu çözüm değildir. Bu günlük fiili durumun ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Bu tesislerin ayakta kalması için bizim desteğe ihtiyacımız vardır. Kimse burada zengin olma peşinde değildir, sadece yaptıkları işte mutlu olma peşindedirler. Bu mutluluğun anahtarı da bizler ve buraya gelecek olan konaklayacak olan insanlarımızdadır. Bu tesislerin ayakta kalabilmesi için desteğe ihtiyacımız vardır. Bu bölgede konaklanması, bölgeyi gezmesi ve bu bölgeyi ayakta bırakacak şekilde bir şeyle bekliyoruz.

Sarıçizmeli hükümete de çağrı yaptı;

‘’Bu Turizm modelini büyütmek, yaşatmak ve tanıtmak gibi hedef varsa hükümetlerin gereğini yapmaları gerekir. Böyle bir turizm anlayışımız yok diyorsalar bunu da açık yüreklilikle söylemeleri gerekir.

Bugün sözün bittiği yer değil sözün başladığı yerdeyiz. Bugünden sonra söyleyecek çok sözümüz olacak. Bugün bizim bölgemizdeki ve Karpaz bölgesindeki tüm tesisler ayni sıkıntıları yaşamaktadır. 15 odaya sahip çıkamayan bir hükümetimiz ya da bakanlığımız varsa lütfen çıkıp söylesin. Üzülerek ve utanarak söylüyorum ki 15 odaya ziyaretçi bulamıyoruz. Bugün belki bir başlangıç yapacağız. Bu insanlara yaşatılan travmayı azaltmak adına bir girişim başlattık. Bir hesap açtık ve toplanan para üzerine katkı yapmak isteyen vatandaşlarımız için hesap açtık, bu tesisin tamir edilebilmesi ve kırılan kalbin biraz olsun ümit bulabilmesi için bugünden itibaren kampanya başlatıyoruz. Sosyal medyada çok güzel tepkiler koyuldu, işte bugün o tepkileri fiiliyata geçirme günüdür. Çıkıp gelin, buraya hayat verelim. Biz günü kurtarma peşinde değiliz, vatandaşlarımızın bu bölgeye daha fazla ilgi ve alaka göstermesiyle ayakta durabilir. Bu modelin kurtarılabilmesi için ayakta kalan tek modeldir. Bu insanların yaşadığı travmaya merhem olalım. Biz birbirimize yeteriz. ‘’

Hesap numarası

KIBRIS VAKIFLAR BANKASI 35-300-1367

Zekai Altan da yaşadığı süreci değerlendirerek yanında olan ve kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Saygılarımla

Cemil Sarıçizmeli

Mehmetçik Belediye Başkanı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA