BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'DEN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR
Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Örgütü İcra Direktör Yardımcısı Lakshmi Puri, liderliğinden ve W20'ye gösterdiği "yüksek siyasi sahiplenme"den dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

17 Mart 2016 Perşembe 08:38
New York'taki BM Genel Merkezi'nde, Türkiye'nin ev sahipliğindeki BM Kadının Statüsü Komisyonu 60. Oturumu yan etkinliğinde, Türkiye'nin "Kadın 20 (W20)" deneyimi anlatıldı.
Türkiye'nin BM Daimi Temsilciliği ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde ortaklaşa gerçekleştirdiği toplantıda, "Kadın ve Kapsayıcı Küresel Ekonomik Büyüme: Türkiye'nin W20 Deneyimi" konusu ele alındı.
BM Kadın Örgütü İcra Direktör Yardımcısı Puri'nin yönettiği toplantıya, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve G20 Şerpası Büyükelçi Ayşe Sinirlioğlu, Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, W20 2015 Başkanı Gülden Türktan, Tüm Çin Kadınlar Federasyonu Genel Müdür Yardımcısı ve W20 2016 Başkanı Zhao Hongju, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Sare Aydın Yılmaz, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Sanem Oktar, Türk İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Ayşe Kadayıfçı-Orellana ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık katıldı.
Toplantıda BM'den kadın delegeler ile birçok ülkeden kadın STK üyeleri de hazır bulundu.
Puri toplantıdaki konuşmasında, Antalya'daki G20 Zirvesi sırasında Türkiye'nin liderliğinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Liderliğinden ve W20'ye yüksek siyasi sahiplenmesinden dolayı Türkiye'ye teşekkür etmek isterim" dedi.
Toplantıda, kadınların ekonomik hayata katılımının önemine vurgu yapan Büyükelçi Sinirlioğlu, 200 milyon gencin hem eğitime hem de işe ihtiyacı olduğunu bildirdi.
Sinirlioğlu, bunlar arasında kız çocuklarının önemli bir yer kapladığına dikkati çekerek, Antalya'da G20 liderlerinin, 2025 itibariyle bu işsizliğin yüzde 16'ya düşürülmesinin sözünü verdiğini hatırlattı.
Sığınmacı kadınlar zirvesi
KADEM Başkanı Yılmaz da G20 ülkelerine, W20 altındaki sığınmacı kadınlar zirvesinde, sığınmacı problemini çözme çağrısında bulundu. W20 Türk komitesi olarak, kadın ve ekonomi için öncelik alanlarını belirlediklerini bildiren Yılmaz, iş ve yaşam dengesinin anahtar rolü oynadığını söyledi.
W20, 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel desteğiyle Türkiye'nin G20 dönem başkanlığında kurulurken, kadınlarla ilgili metinler G20 zirve deklarasyonuna girdi ve kadın istihdamının arttırılması için bir yol haritasının çıkarılması sağlandı.
G20 çatısı altında daha önce B20, C20 gibi organize olmayan kadınlar, W20 ile daha kolektif bir sese sahip oldular.
İki yasa tasarısı oy birliğiyle onaylandıCumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Mahkemeler (Değişiklik No:2) Yasa Tasarısı ile Ceza (Değişiklik) Yasa Tasarısı'nı oy birliğiyle onayladı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 20:19KIBRIS
Yarın öğleye kadar yer yer sağanak bekleniyorMeteoroloji Dairesi, yarın öğleye kadar yer yer sağanak beklendiğini bildirdi.04 Mayıs 2026 Pazartesi 20:08HAVA DURUMU
Eczanelerin yaz dönemi çalışma ve nöbet saatleri açıklandıKıbrıs Türk Eczacılar Birliği, bugünden başlayarak 27 Eylül'e kadar geçerli olacak eczane yaz dönemi çalışma ve nöbet saatlerini açıkladı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:55KIBRIS
13. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası çarşamba günü başlıyorDoğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenecek 13. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası çarşamba günü başlıyor.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:43DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
İnsan Hayatını Tehlikeye Atan Sürüşe 12 Bin TL CezaLefkoşa-Girne Anayolu üzerinde seyir halinde bulunan bir araç sürücüsünün, insan hayatını ve trafikteki diğer sürücüleri tehlikeye atacak şekilde araç kullandığına ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine polis ekipleri harekete geçti.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:32KIBRIS
Hamitköy’de sağlıksız koşullarda, kaçak kesilen etler imha edildiHamitköy’de, sağlıksız koşullarda ve kaçak kesilen bin 395 kilo büyükbaş ve 70 kilo küçükbaş ete el konularak imha edildi.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:24KIBRIS
Geçitkale’de sağlık çalışanına şiddet!Hemşireler ve Ebeler Birliği ile Hemşireler ve Ebeler Sendikası, Geçitkale Sağlık Ocağı’nda bir sağlık çalışanının uğradığı saldırıyı kınadı. Örgütler, olayın ardından zanlının tutuklanmasını olumlu bulduklarını belirtti.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:21KIBRIS
İki Ayrı Kazada Alkollü Sürücüler TutuklandıGazimağusa ve Girne’de meydana gelen iki ayrı trafik kazasında, alkollü içki tesiri altında araç kullanan sürücüler kazalara karıştı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:16KIBRIS
Girne’de Eğlence Mekânında Kavga: 12 Kişi Birbirine GirdiGirne’de Eğlence Mekânında Kavga: 12 Kişi Birbirine Girdi04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:09KIBRIS
Acı haber... Ecel evinde yakaladıAcı haber... Ecel evinde yakaladı04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:00KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.