28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER UZMANINDAN TAHSİN ERTUĞRULOĞLU'NA KINAMA

Birleşmiş Milletler uzmanından Tahsin Ertuğruloğlu'na kınama

03 Haziran 2016 Cuma 11:17

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi adına, adada kültürel haklarla ilgili inceleme yapan Uzman Raportör Karima Bennoune’nin dün ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde düzenlediği basın toplantısı, bugünkü Rum gazetelerine de haber oldu.

Simerini gazetesi “Kıbrıs Türk Tarafı Kısıtlamalar Konusunda Geri Çekildi… BM Özel Raportörü İşgal Altındaki Kiliselerle İlgili Endişesini Dile Getirdi” başlıklı haberinde, Bennoune’nin, dün düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada “dini törenlerde yer almak isteyen sıradan insanların, bunu yapmak için insanlık hakkına aynı zamanda kültürel hakka sahip olduklarını söylediğini” belirtti.

Bennoune’nin, Kıbrıslırumların KKTC’deki kiliselere erişimleri konusunda Kıbrıstürk tarafının kısa zaman önce ilan ettiği “kabul edilemez kısıtlamaları kınadığını” da aktaran gazete, Bennoune’nin, KKTC Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmenin ardından, ayinlere yılda bir kez izin verileceği şeklinde yapılan düzenlemelerin geri çekildiğini anladığını söylediğini de aktardı.

Politis ise “Kültürel Haklar Pazarlık Kozu (Aracı) Değil… BM Raportörü Kıbrıs Türk Tarafının Ayinler Konusunda Geri Adım Attığı Değerlendirmesinde Bulundu” başlıklı haberinde, Bennoune’nin, “kültürel hakların pazarlık aracı teşkil etmediğini söylediğini” iletti.

Gazete, Bennoune’nin KKTC’deki ayinlerdeki kısıtlamalar ile Kıbrıslıtürklerin  Kıbrıs Cumhuriyeti'nde bazı yerlere erişimlerinde karşı karşıya kaldıkları zorluklara işaret ettiğini de ekledi.

Fileleftheros ise habere “Sahte Devletten Kabul Edilemez Kısıtlamalar… BM Raportörü Kıbrıslı Rumların Kiliselere Erişememesine İlişkin Önlemleri Kınadı” başlıklarıyla yer verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA