29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

BİRİNİN ÖLMESİ Mİ BEKLENİYOR?

Birinin ölmesi mi bekleniyor?

24 Mart 2014 Pazartesi 18:22

Güzelyurt’a bağlı Kalkanlı Köyü’nde, köye girişin sağlandığı yolu kullanan araçlar, çoğu zaman 100 kilometre hızla köyün içine giriyorlar. Köylü, bu yola kasis istiyor.

 Rana SARRO

Köylerin içerisinde araçların sürat yapması, bölge sakinlerinin can güvenliği açısından tehlike arz ediyor.

Güzelyurt’a bağlı Kalkanlı Köyü’nde, ODTÜ için yapılan çemberden köye girişin sağlandığı yolu kullanan araçlar, çoğu zaman 100 kilometre hızla köyün içine giriyorlar.

Düz ve boş yolu fırsat bilen duyarsız sürücülerin, köye girildiğinde hızını kesmemesi, gerek çocuklar gerekse de hayvanların can güvenliğini tehlikeye atıyor.

“Belediye Müdürü söz vermişti”

Bu tehlike birçok kez Güzelyurt Belediyesi Müdürü Süleyman Aldağ’ın gündemine getirilmesine rağmen, halen herhangi bir tedbir alınmadı. Konuyla ilgili yaklaşık bir ay önce köy sakinlerinden Gazeteci Rana Sarro’nun görüştüğü Süleyman Aldağ, bahse konu yola kasis yapılacağının sözünü vermiş ve kasisin siparişinin verildiğini söylemişti.

Bu sürede, köyün tüm yollarının asfaltları yenilenirken, üzerinden aylar geçmesine rağmen, köy içerisinin güvenliği için herhangi bir çalışma yapılmadı.

Karayolları Dairesi Müdürü: Belediye’nin görevi!

Konuyla ilgili görüşlerine başvurulan Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, köy yerlerine gerekli görülmesi halinde kasis yapımının belediyelerin görevi olduğunu belirtti. Erduran, “söz konusu yerleşim yerinde, kasis eksikliği nedeniyle herhangi bir tehlike varsa ve bu belediyeye bildirilmişse, belediye gereğini yapmak zorundadır” dedi.

Dip Not:

 

ODTÜ için, yapımının yanlış olduğu daha önce de gündeme gelen; bir çember yapılıyor. Köye giriş yolu değiştiriliyor. Yol yapımı sırasında, orada bir köylünün arazisi olduğu ortaya çıkıyor. Bu sorun da bir şekilde gideriliyor. Fakat Kalkanlılı’ların can güvenliği için bir kasis yapılamıyor.   

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA