25 Nisan 2024
  • Lefkoşa33°C
  • Mağusa32°C
  • Girne33°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele32°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara28°C

BİR HAFTADA 3. CİNSEL İSTİSMAR

Bir haftada 3. cinsel istismar

13 Mart 2015 Cuma 09:00

50 yaşındaki adam 15 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulundu

Gamze BAYKUR

Mağusa’da bir hafta içinde üçüncü cinsel istismar olayı yaşandı. Bu kez 50 yaşındaki TC uyruklu Cengiz Doğan Yiğit isimli kişi 15 yaşındaki kız çocuğunun bacağını ve göğsünü elleriyle sıkmak suretiyle cinsel saldırıda ve cinsel istismarda bulundu. “Cinsel saldırı” ve “16 yaşından küçük kıza cinsel istismarda bulunma” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Yiğit, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

BACAĞINI VE GÖĞSÜNÜ SIKTI

Meselenin tahkikat memuru Hasan Özgüç, zanlı Cengiz Doğan Yiğit’in 2015 yılı Ocak ayı içerisinde Rahmi Sarı’ya ait marangoz atölyesi önünde, ailesi ile birlikte marangoz atölyesine gelen ve arabada oturan 15 yaşındaki kızın rızası olmadan bacağını ve göğsünü elleriyle sıkmak suretiyle cinsel saldırıda ve cinsel istismarda bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Özgüç, 10 yıldır çalışma izni ile KKTC’de bulunan TC uyruklu zanlı Yiğit’in uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

15 bin TL öderse serbest kalacak…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Cengiz Doğan Yiğit’in kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 15 bin TL nakdi teminat ödemesine, 2 KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi. Ayrıca Toroslu, zanlının teminat şartlarını yerine getirememesi halinde 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA