24 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa18°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele18°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C

BİR GÖSTERİCİ VURULDU

Bir gösterici vuruldu

18 Ağustos 2014 Pazartesi 15:24

ABD’nin Gece Missouri eyaletindeki göstericilere müdahale sert oldu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Missouri eyaletinin Ferguson semtinde sokağa çıkma yasağına rağmen yüzlerce kişi gösterilere devam ediyor. Twitterda Amerikalı gazeteciler ve bazı göstericilerin paylaştığı görüntüler Missouri caddelerinde gerçekte nelerin yaşandığını ortaya koyuyor.

Irak veya Afganistan'daki Amerikan birliklerini aratmayan fotoğraflarda Amerikan polisinin, silahını göstericilere doğrultmaktan çekinmediği görülüyor. Bazı fotoğraflarda ise Ferguson semtindeki evlere polisin yaptığı baskın ve sert müdahale açıkça ortaya konuluyor.

Missouri valisi Jay Nixon'ın semtte ilan ettiği sokağa çıkma yasağına rağmen 200 kadar gösterici gece yine sokaklardaydı. Polisin biber gazı ile müdahale ettiği olaylarda şu ana kadar 7 gösterici tutuklandı. Missouri eyalet polisi, göstericilerden bazılarının ellerinde silahlarda büyük bir restoranda beklediğini söylüyor.

Polis ayrıca operasyonda 1 göstericinin vurulduğunu ve durumunun ağır olduğunu açıkladı. Göstericilerin tepkisini artıracak bu açıklamayı siyah bir polisin yapması ise dikkatlerden kaçmadı.

Vali Nixon, halkın güvenliğini düşündüklerini belirterek, Ferguson'da olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini açıklamıştı.

Polisin 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'u öldüren memurun adını ve Brown'un ölmeden önce bir dükkanı soyduğunu iddia eden belgeleri yayınlaması üzerine Ferguson'da gerilim yeniden tırmandı.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA