28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

BİLİNÇSİZ DİYET VE REJİM

Bilinçsiz Diyet ve Rejim

08 Ağustos 2013 Perşembe 14:23

bilincsiz-diyetDiyet ya da rejim yapmak özellikle kilosu yüksek kadınların sık sık başvurdukları kilo verme yöntemleri arasında yer alsa da kilosu normal düzeyde olanlar da zaman zaman bu konuyu takıntı haline getirerek zayıflama çabasına girişebiliyorlar. Her iki kesim için de diyetin kaliteli ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekiyor. Zira aksi taktirde verilen kilolara rağmen vücutta incelme olmaması, rejimin ardından çok hızlı ve daha fazla kilo alınması gibi istenmeyen durumlar meydana gelebiliyor.

İnsan bedeninin ihtiyaç duyduğu günlük belli bir karbonhidrat, yağ ve protein dengesi bulunmaktadır ve kişiye özel olarak değişebilen bu miktarların yanlış yollarla manipüle edilmesi ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarır. İlk olarak kasları etkileyen bu durum, vücuttaki kasların erimesine ve ortadan kalkmasına, dolayısıyla kasların cildi tutamamasına neden olur. Sarkma olarak adlandırılan bu durum kilo verirken daha sıkı bir vücuda sahip olacağına inanan kadınların daha da fazla sarkma ile karşılaşmalarına neden olmaktadır.

Olması gereken kilosunda bulunanların daha fazla kilo verirken az miktardaki yağlarının yanında kaslarını da yakmaları, sarkmanın yanında iç organlarda deformasyona, kolesterol ve şeker sorunlarına, dayanılmaz acılara ve diğer dahili hastalıklara sebep olur.

Ayrıca sahip olmanız gereken kilonun altına inmeniz, diyetin ardından vücudun kendini kilosuna döndürmeye çalışması ile sonuçlanacaktır ve ani kilo almalar meydana gelecektir. Bedenimizde bulunan su, yağ ve enerji dengesinde yaşanan bozukluklar mineral ve vitaminlerin de etkin bir şekilde kullanılmasını engelleyecek ve zihin faaliyetlerinden tutun da fiziksel ve ruhsal duruma kadar pek çok alanda istenmeyen sonuçlarla karşılaşmanızı sağlayacaktır.

Bilinçsiz bir şekilde yapılan diyetlerde karşılaşılan en büyük sorunlar sindirim sistemi bozuklukları, depresyon, zihinsel faaliyetlerde gerileme, tansiyon, cilt problemleri, böbrek ve ciğer rahatsızlıkları olarak meydana gelmektedir. Özellikle hastalık veya hamilelik atlatan kadınların bu konuda çok daha dikkatli olmaları ve kendilerini gereksiz riskler altına atmamaları gerekmekte.

Özellikle tek bir alana yönelen ve vücudun ihtiyacı olan maddelerin alımına izin vermeyen diyetlerden uzak durmalı ve her şeyden az ama öz bulunduran daha sağlıklı diyetlere, diyet ve beslenme uzmanınız ile birlikte karar vermelisiniz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA