24 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt28°C
  • İskele26°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C

BİLGİ YARIŞMAMIZDA "KADIN SIĞINMA EVİ"Nİ SORDUK

Gazeteniz Detay’ın sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği ödüllü bilgi yarışmasında sorduğu soruya birçok yanıt geldi. Detay, “Kadınlara hizmet veren kadın sığınma evi hangi şehrimizdir?” sorusunu okuyucularına sordu.

Bilgi Yarışmamızda "Kadın Sığınma Evi"ni sorduk

09 Mart 2016 Çarşamba 14:57

Gazeteniz Detay’ın sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği ödüllü bilgi yarışmasında sorduğu soruya birçok yanıt geldi. Detay, “Kadınlara hizmet veren kadın sığınma evi hangi şehrimizdir?” sorusunu okuyucularına sordu.

Gelen yanıtlar arasında çok az doğru cevap olduğu dikkat çekti. Vatandaşlar, Lefkoşa, Mağusa, Mehmetçik, gizlidir gibi yanıtlar verdi.

OLMADIĞI BİLİNMİYOR

Ülkemizde şu anda hizmet veren bir kadın sığınma evinin olmadığı ne acıdır ki vatandaşlarımız tarafından pek bilinmiyor.

Sorunun cevabı “YOKTUR” şeklinde olmalıydı.

Soruya doğru cevap veren okuyucularımız arasında yaptığımız çekilişte

Hasan Kebapçı , “2011 Çağlayan Lefkoşa'da tamamen gönüllülük esasına göre açılan kadın sığınma evi 2013 sonunda kapanmıştır. KKTC'de şu an bir kadın sığınma evi yoktur” yanıtı ile kitap ödülümüzü kazandı. Kebapçı, 2 hafta içinde gazetemiz Detay’a gelip kitaplarını alabilir.

İŞTE ÖNE ÇIKAN DİĞER BAZI YANITLAR

NESLİHAN VURAL: benimde bildiğim kadın sığınma evinin nerde olduğu bilinmemesi gerektiğidir. İllaki cevap isterseniz Lefkoşa derim..

HAKAN YOZCU: KKTC'de Kadın sığınma evi yok ki... Bildiğim kadarıyla yapılmaya çalışılıyor... Bu da kadınlara verdiğimiz değeri tüm açıklığı ile ortaya koyuyor maalesef... Üzücü bir durum.

ELİF DİRENSOY:  Maalesef yok. Lefkoşa da yapılması planlanıyordu.

SABİRE KARAMAN:  Hangi sığınma evi. Personeli olmayan suyu kesilen ve kalanların giderlere katkı sağladığı sığınma evimi? Lefkoşa’da.

ÖZLEM ÖZKUTLU AKSOY:  Lefkoşa eski tren yolunun orda

SONER DURSUN:  KKTC’de kadın sığınma evi yok.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA