26 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele25°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara26°C

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI!

Bıçak kemiğe dayandı!

14 Temmuz 2014 Pazartesi 14:20

Hemşireler saldırı olayına isyan etti. Hemşireler Ve Ebeler Sendikası sert çıktı.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde önceki gün sabaha karşı meydana gelen saldırı olayı, hemşireler tarafından bugün saat 10:00’da Acil Servis önünde protesto ediliyor. 

Kıbrıs Türk Hemşireler Ve Ebeler Sendikası Başkanı Oğuz Köse,  meslektaşlarının Acil Servis’te darp edilmesini kınayarak, Sağlık Bakanığı’nı olaya duyarsız kalmakla suçladı. “Sağlık Kurumunun içinde ve kameraların önünde gerçekleşen bir olay var. Polis de darp edildi. Saldırı olayının ardından, Acil’de tehditvari söylemler yapıldı” diyen Köse, Hemşireler ve Ebeler Sendikası olarak şiddet kullanan kişilerin en ağır cezayı almaları için  her türlü hukuk mücadelesini vereceklerini vurguladı.

Hemşirelerin protesto eyleminin arkasının geleceğini, bu olayın üzerine gitmekte kararlı olduklarını belirten Köse, “Bıçak kemiğe dayandı” dedi.

Rana SARRO

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde önceki gün sabaha karşı meydana gelen saldırı olayı, hemşireler tarafından bugün protesto ediliyor.

Geçirdiği trafik kazasının ardından önceki gün saat 02:30 sıralarında, Acil Servis’e kaldırılan Erdener Uysal’a, müdahale etmeye çalışan görevli hemşirenin, yaralı yakınlarının saldırısına uğraması olayı, hemşirelerin isyanına neden oldu.

Hemşireler Ve Ebeler Sendikası bugün saat 10:00’da Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servis önünde protesto eylemi gerçekleştirecek.

Köse: “Yasa yok, koruma yok, ceza yok!”

Kıbrıs Türk Hemşireler Ve Ebeler Sendikası Başkanı Oğuz Köse, meslektaşlarının Acil Servis’te darp edilmesini kınayarak; Sağlık Bakanığı’nı olaya duyarsız kalmakla suçladı.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Hemşireler Ve Ebeler Sendikası Başkanı Oğuz Köse, hemşirelerin uğradıkları şiddet ve saldırılar nedeniyle, korunmaları için Bakanlığın bugüne kadar hiçbir girişim yapmadığına da dikkati çeken Köse, Sağlık Bakanlığı’nın ‘Özel Güvenlik Yasası’ konusunda halen daha hiçbir adım atmadığını işaret etti.

Oğuz Köse, hemşirelere yapılan saldırılarla ilgili bugüne kadar hiçbir cezai müeyyidenin uygulanmadığını belirterek, sağlık  çalışanlarının dokunulmazlıklarının olması gerektiğini vurguladı.

“Sağlık Bakanlığı duyarsız!”

Acil Servis önünde toplanarak, olayı protesto edeceklerini bildirdiği açıklamasında Oğuz Köse, “Halkımıza şifa dağıtmak için canla başla savaşırken, meslektaşımız kendini bilmez kişiler tarafından darp edilmiştir. Tüm imkansızlıklara ve personel azlığına rağmen sıfır hata ile 18 -20 saat çalışan hemşirelerimiz takdir ve tebrik beklerken reva görülen yine kaba kuvvet olmuştur” diye konuştu.

En ağır ceza için hukuk mücadelesi!

Yapılan saldırılara karşı üç maymunu oynadığını savunduğu Sağlık Bakanlığı’nı esefle karşıladıklarını belirten Köse; Hemşireler ve Ebeler Sendikası olarak şiddet kullanan kişilerin en ağır cezayı almaları için  her türlü hukuk mücadelesini vereceklerini kaydetti.

“Tehditvari söylemler yapıldı”

Oğuz Köse, “Sağlık camiası bir ailedir, Bakanlık da bu ailenin babası konumundadır. Bu saldırı olayının ardından, Sağlık Bakanlığı’ndan bir tek açıklama ve ilgi görmedik. Sağlık Kurumunun içinde ve kameraların önünde gerçekleşen bir olay var. Polis de darp edildi ve ilgi çeken olay da Polis’in şikayetçi olmamasıdır. Saldırı olayının ardından, tehditvari söylemler yapıldı. Meslektaşımıza şiddet uygulayan şahıs, ‘arkam güçlü, iş adamıyım, zenginim’ gibi sözler sarfetti. Bu olay kabul edilemez” diye konuştu.

Acil Servis’te protesto!

Meslektaşlarına yapılan bu saldırıyı kınamak için KTAMS ile birlikte saat 10:00’da Acil Servis önünde protesto eylemi gerçekleştirip, basın açıklaması yapacaklarını bildiren Sendika Başkanı Köse tarafından yapılan açıklamada, “Tüm meslektaşlarımız mesleğimizi icra edenlere sahip çıkmak adına acil servis önünde olsun. Tüm sivil toplum örgütleri ve tüm basın kuruluşlarını da önemle bekleriz” denildi.

“Protesto eyleminin arkası gelecek”

Protesto eyleminin devamının geleceğini, bu olayın üzerine gitmekte kararlı olduklarını belirten Köse, “Bıçak kemiğe dayandı” dedi.

Sağlık hizmeti gibi ciddi ve riskli bir görev icra eden sağlık çalışanlarının uğradıkları saldırılara karşı dokunulmazlıklarının olması gerektiğini işaret eden Köse, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının olduğunu işaret etti ve “Milletvekilleri tatil yapmak için seçilmediler. Milletvekilleri kamu görevlisi değildir. Görevleri yasamadır. Yasamanın tatili de yoktur. Bu ülkenin ihtiyacı olan yasaları bitirdiler mi da yaz tatile çıkıyorlar” diye sordu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA