28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

BİBLİOTHEQUE AÇILDI

Bibliotheque Açıldı

16 Eylül 2014 Salı 15:17

OK-Lefkoşa Surlariçi bölgesinde eğlence, kültür ve yaşam merkezi konseptiyle projelendirilen Bibliotheque, 12 Eylül Cuma gecesi, adeta yıldız yağmuru altında muhteşem bir organizasyonla kapılarını açtı.

Ünlü Türkiyeli müzik grubu Ezginin günlüğü, dünyaca ünlü High On Heels (HOH) gruplarının yanı sıra Kıbrıslı Türk sanatçıların da sahne aldığı muhteşem açılış gecesine iş, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda ünlü isim de katıldı.

12 Eylül Cuma gecesi saat 20:00’de iş, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda özel davetliye verilen kokteylin ardından, 22:00’de Türkiyeli müzik grubu Ezginin Günlüğünün sahne aldığı konseriyle devam eden açılış organizasyonunda ünlü İngiliz grup High On Heels (HOH) izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşattı.

Gecede ayrıca Kıbrıslı Türk sanatçılar Fikri Karayel ve Öktem Emre’nin projelendirdiği, düzenlemelerini Emre Yazgan’ın yaptığı bir Kıbrıslı Türk sanatçılar geçidi yaşandı. Gecede Fikri Karayel, Yağmur Özeren, Ezgi Akgürgen, İnanç Erşen, Orçun Benli ve DJ Okan Demir ardarda sahne aldılar. Gecenin sürpriz gösterisi ise Stüdyo 21 dansçılarının showu oldu.

Bibliotheque açılış organizasyonu gecesinde, Başbakanlık Yardımcılığı Kültür ve Sanat Danışmanı Süleyman Akosman ve Bibliotheque Müzik/Eğlence Müdürü Çağrı Çerkez de davetlilere birer konuşma yaptılar. Başbakanlık Yardımcılığı Kültür ve Sanat Danışmanı Süleyman Akosman konuşmasında Surlariçi bölgesinin tarihi ve kültürel önemine değinerek, bu bölgenin yeniden canlanmasına yönelik yatırımları heyecanla karşıladıklarını anlattı. Tarihi dülger dükkanlarının uluslar arası standartlarda restore edilerek toplumun kültür, sanat ve eğlence yaşamına yeniden kazanılmasının çok değerli bir hizmet olduğunu vurgulayan Akosman, Bibliotheque binasının restorasyonundan övgüyle söz ederek, mekânın hizmet içeriğinin de Kuzey Kıbrıs’ta turizme ve eğlence-kültür anlayışında çıtayı yükselteceğini belirtti.

OKUUUAçılışta davetlileri selamlayan Bibliotheque Müzik/Eğlence Müdürü Çağrı Çerkez de konuşmasında, projenin “Lefkoşa’ya Saygı” sloganıyla ön plana çıktığını vurgulayarak, ortaya çıkan muhteşem eserin yatırımcı kuruluş CeyBross yöneticileri Erdoğan Şeniz, Yücem Şeniz ve Çetin Şeniz’in vizyonlarının ürünü olduğunu belirtti. Bibliotheque’in gündüz saatlerinde cafe ve restaurant hizmetlerinin yanısıra, souvenir shop ve sergileme alanlarıyla da yerli ve yabancı turistler için surlariçinde bir çekim merkezi olacağını vurgulayan Çağrı Çerkez, mekânın akşam saatlerinde ise bar, restaurant ve club olarak dünya müziğinin ve dünya mutfağının seçkin örneklerine yer vereceğini bildirdi.

Geceye katılan davetliler, Bibliotheque’in restorasyonundaki titizliği büyük takdirle karşılarken, mekân içerisine serpiştirilen Kıbrıslı Türk sanatçıların resim ve heykel çalışmalarıyla da mekânın Kıbrıs’ta son derece özgün ve seçkin bir eğlence kültür ve yaşam merkezine dönüştüğünü vurguladılar.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA