20 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele18°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara17°C

BEYİN KANAMASI RİSKİ!

Beyin kanaması riski!

11 Temmuz 2014 Cuma 12:52

Dr. Kıvanç Buhara, yaz aylarında sıcaklara karşı dikkatli olunması konusunda halka önemli uyarılarda bulundu.

Uzmanlar, sıcak ve güneşe karşı uyarılarda bulunuyor. Duayen hekimlerden Dr. Kıvanç Buhara, “Sağlıklı insanların bile bu çöl sıcaklarında 10 dakikadan fazla güneş altında kalmaları kesinlikle sakıncalıdır” dedi.

Rana SARRO

Duayen hekimlerden Dr. Kıvanç Buhara, yaz aylarında sıcaklara karşı dikkatli olunması konusunda halka önemli uyarılarda bulundu.

Yaşlılar, kronik hastalar, tansiyon, kalp, şeker hastalarının, özellikle saat 11 ila 17 saatleri arasında serin yerde kalmaları, sıcağa çıkmamaları ve yorgunluktan uzak durmaları gerektiğini vurgulayan Dr. Buhara; gençlerin de, çok uzun süre sıcakta kalması ve sıcak ortamlarda çalışılmasının çok sakıncalı olduğuna dikkati çekti.

“Bol su, yağlılardan uzak!”

Buhara, “sağlıklı insanların bile bu çöl sıcaklarında 10 dakikadan fazla güneş altında çalışmaları kesinlikle sakıncalıdır” dedi. Su ve sıvı kaybını önlemek için mutlaka bol su ve sıvı yiyeceklerin tercih edilmelisi gerektiğini kaydeden Dr. Buhara, ağır yağlı ve özellikle et yemeklerinden bu sıcaklarda kesinlikle uzak durulmalıdır” diye konuştu.

“Çocukları güneş altında tutmayın”

Denize sabah ve akşam saatlerinden girilmesinin tavsiye edildiğini belirten Buhara, “öğlen sıcaklarında denize girmek kesinlikle çok sakıncalıdır” dedi.

“Beyin kanaması ve güneş çarpması”

Özellikle beyin damarlarının genişlemesi sonucu beyin kanamaları ve güneş çarpmasının da, bu sıcak yaz aylarında en çok görülen komplikasyonlar olduğunu vurgulayan Dr. Buhara, “Özellikle anneler küçük çocukları uzun süre güneş altında ve denizde tutmasınlar” diye uyarıda bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA