16 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa26°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele26°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara14°C

BEYAZ YASEMİN PROJESİ’NDE 2. DÖNEM DEĞERLENDİRMELER YAPILDI

Belgeler 29 Haziran’da törenle verilecek

Beyaz Yasemin Projesi’nde 2. dönem değerlendirmeler yapıldı

27 Haziran 2016 Pazartesi 09:55

Lefkoşa Belediye sınırları içerisindeki restoran, cafe gibi işyerlerinde hijyen koşulları ve hizmet standartlarının yükseltilmesi adına Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından 2015 yılı Ağustos ayında başlatılan   “Beyaz Yasemin Projesi” ikinci aşama denetimlerinin tamamlanması üzerine, Değerlendirme Komisyonu toplanarak denetim sonuçlarını değerlendi. Belediye Başkanı Mehmet Harmancı başkanlığında yapılan toplantıya proje paydaşları Gıda Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile Sağlıklı Şeher Platformu katıldı. Yapılan değerlendirmenin sonucunda denetlenen restoranlardan 4 tanesi Beyaz Yasemin belgesini almaya hak kazandı. Belge almaya hak kazanan restoranlara belgeleri 29 Haziran Çarşamba günü saat 19:30’da Saçaklı Ev’de gerçekleştirilecek törenle takdim edilecek.

Kuzey Kıbrıs’ta bir ilk olan Proje, Ağustos 2015’te start almıştı
Ülkemizde bir  ilk olan 3 Ağustos 2015’te mutfak sorumluları, mutfak-servis çalışanlarına yönelik  “Gıda Güvenliği” Eğitimi ile başlayan Projede Eylül 2015’de yapılan değerlendirmeler  sonucunda ilk aşamada 7 restoran-cafe  Beyaz Yasemin sertifikasını aldı.

15 Mart 2016’ta ikinci aşama başladı
Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Gıda Mühendisi Naile Soyel tarafından verilen “Gıda Güvenliği” Eğitimi ile başlayan 2.dönemde yine Beyaz Yasemin Değerlendirme Komisyonu tarafından yetkilendirilen uzman ekipler başvuruda bulunan restoran-cafelerde denetimlerde bulundu.
 

Res-Bir ile işbirliği
LTB 20 Nisan 2016 tarihinde de sektörün üst örgütü olarak Restoran İşletmecileri Birliği (Res-Bir) ile işbirliği protokolü imzalamıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA